Tramp šokirao izjavom: "Žuti prsluci" žele predsednika poput mene. Iz Francuske mu stigao odgovor koji nije očekivao

U subotu su u Francuskoj održani najžešći protesti do sada

  • 6

Američki predsednik Donald Tramp priznao je da voli Francusku, u kojoj su i proteklog vikenda održani protesti "žutih prsluka", izjavivši da učesnici demonstracija žele šefa države kakav je on. Nakon ove izjave, oglasio se i ministar spoljnih poslova Francuske, koji mu je poručio da "ostavi njihovu državu na miru".

​- Pariski sporazum ne funkcioniše baš najbolje za Pariz. Protesti i neredi su u celoj Francuskoj. Ljudi ne žele da plate veću sumu novca, pre svega zemljama Trećeg sveta (čije je rukovodstvo sumnjivo), da bi čuvali životnu sredinu. Skandiraju "Želimo Trampa!" i "Volim Francusku" - napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Tramp je ranije izjavio da masovni protesti u Francuskoj, izazvani povećanjem cena goriva, svedoče o ispravnosti odluke SAD da istupi iz Pariskog sporazuma o klimi, koji je američki predsednik ponovo nazvao "duboko pogrešnim", prenosi Sputnjik.

FRANCUSKI MINISTAR ODGOVORIO TRAMPU: OSTAVITE NAŠU DRŽAVU NA MIRU

Francuski ministar spoljnih poslova Žan Iv le Drijan u nedelju je oštro kritikovao američkog predsednika Donalda Trampa zbog uplitanja u unutrašnja pitanja Francuske.

Le Drijan je kritikovao Trampa Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Mi ne učestvujemo u američkim raspravama, ostavite našu državu na miru! - poručio je Le Drijan Trampu u televizijskom intervjuu.

Šef francuske diplomatije demantovao je da su francuski protestanti skandirali Trampu.

U subotu su održani najžešći protesti do sada Foto: Tanjug/AP

- Koliko mi je poznato, "žuti prsluci" poslednjih dana nisu u francuskim gradovima skandirali na engleskom jeziku. Reč je o snimku snimljenom pre više mseci u Londonu - rekao je on.

Francuski pokret "žutih prsluka" u subotu se na ulicama pojavio četvrtu nedelju zaredom, uprkos tome što se odustalo od poreza koji su podstakli nezadovoljstvo.

Video: Kako danas izgleda porazbijani Pariz i šta kažu građani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    10. decembar 2018 | 10:04

    Ko drugome jamu kopa samu nju pada. Ceo svet unistavate, bombarduje, glumite svetske policajce, a sad ce i kod vas neredi i pobune

  • Cika Velja

    10. decembar 2018 | 09:58

    "Ziveo Tramp" i izgled Pariza posle nereda bas idu skupa! Gde se Amerikanac upetlja,tu ni cigla na cigli ne ostane!!!

  • Тодорић

    10. decembar 2018 | 10:42

    Карикатурални!!!! Француска не дозвољава Америци да се меша у унутрашње ствари њихове државе,а у заједници нам се мешају у нашу државу и отимају нам део територије...Пу,бре.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA