≫ 

Krvava noć u Strazburu: Tela troje ubijenih leže na putu, još 12 povređenih u pucnjavi (FOTO) (VIDEO)

Do napada je došlo na božićnom marketu

  • 1

Na božićnoj pijaci u centru Strazbura došlo je do pucnjave, piše Sputnik. Tri osobe su ubijene, a još 12 je povređeno. Napadač je u bekstvu. Kako izveštava Sputnik, policija ga je navodno identifikovala i sada traga za njim.

Kako je izvestila na Tviteru članica Evropskog parlamenta Martina Anderson, ona je bila na pijaci i čula pucnjeve. Drugi su objavili fotografije na društvenim mrežama na kojima se vidi policija koja je na licu mesta.

Organi reda su ogradili područje napada. 

Incident se desio u blizini božićnog marketa, na jednom od centralnih trgova, Kleber. Jedan video, navodno snimljen nekoliko sekundi posle napada, prikazuje povređene i ljude koji beže.

Prema jednom izveštaju, u kom se citira vatrogasna služba, dve osobe su poginule.

Francuska policija opkolila je napadača koji je u u Strazburu, u pucnjavi nedaleko od Božićnog bazara, ubio najmanje četiri osobe, a 11 ranio, izjavio je izvor blizak istrazi.

Napadač je identifikovan kao 29-godišnji muškarac i njegov stan je ranije danas pretresen u okviru istrage o pljački iyvedenoj još letos, prenosi Rojters. Sumnja se da je napadač ekstremista, ali motiv napada još uvek nije utvrđen.

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane dodao je da je napadač od ranije poznat policiji i da ima dosije. Lokalne vlasti kažu da je on od ranije na sebe skrenuo pažnju obavestajnih službi, prenosi Rojters.

Parisko tužilaštvo će istragu o pucnjavi u centru Strazbura, pokrenuti kao da se radi o terorističkom napadu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane da ostanu u zatvorenom prostoru zbog "ozbiljnog bezbednosnog incidenta".

Lokalni novinar Bruno Pusar navodi da se na ulici u gradskom centru čulo desetak pucnjeva. Prvo jedan-dva, a potom više nije moglo da se izbroji. Emanuel Fulon, portarol Evropskog parlamenta, napisao je da je u centru grada nastala panika, posle pucnjave i da se na ulicama vide policajci sa puškama.

Svedok Piter Fric rekao je za BBC da je čuo pucnjavu i ubrzo video povređenog čoveka, kako leži na mostu. On je rekao da je pokušao da reanimira čoveka, ali je on, ipak, preminuo.

Društvenim mrežama šire se snimci nakon napada na kojima se vide tela koja leže na ulicama. Na snimcima se čuju i vrisci i zvuk sirena vozila hitne pomoći koja jure gradom.

VIDEO: Pucnjava u Čačku, ranjena dvojica muškaraca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA