Lavrov najavio da Ukrajina sprema provokaciju, pa je istog časa 10 ruskih aviona krenulo na Krim

Rusko Ministarstvo odbrane rasporedilo je letelice tipa "suhoj SU-27" i "SU-30" na Krimu

  • 7

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov poručio je danas da njegova zemlja neće ratovati sa Ukrajinom, preneo je TAS S. Međutim, nakon toga se pojavila informacija da je ministarstvo odbrane Rusije odlučilo da rasporedi vojne avione na Krimu.

- Nećemo ratovati sa Ukrajinom, obećavam vam. Ne borimo se protiv ukrajinskog režima, to su ukrajinski građani koji žive u Donbasu, koji se bore protiv ukrajinskog režima, a koji ima sve karakteristike nacista i neonacista - rekao je Lavrov.

Upitan zašto zvanična Moskva nije prekinula odnose sa Kijevom, Lavrov je ogovorio da imaju odnose sa Ukrajinom kao državom, što im je, kako kaže, "mnogo bitnije od tamošnjeg režima".

Lavrov je rekao i da ima informacije da ukrajinski predsednik Petro Porošenko planira oružanu provokaciju na granici sa Krimom u poslednjih deset dana decembra, te poručio da će odgovoriti Ukrajini ukoliko dođe do provokacije.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

RUSIJA RASPOREĐUJE VOJNE AVIONE NA KRIMU

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da raspoređuje više od deset aviona tipa "suhoj SU-27" i "SU-30" na Krimu.

Odluka je usledila nakon što je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao da Ukrajina priprema "provokaciju" u blizini Krima u poslednjih deset dana decembra.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je raspoređivanje planirano u vazduhoplovnoj bazi Belbek na Krimu, gde će borbeni avioni ostati stalno stacionirani.

Suhoj Su-27. Foto: Wikipedia/Vitaly V. Kuzmin

(Telegraf.rs/Tanjug/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    17. decembar 2018 | 17:23

    Ala ovi Rusi izmišljaju pa to je perverzija neviđena.

  • Ka10

    17. decembar 2018 | 17:19

    Too se to radi, ne molis nikoga da prestane da te maltretira , hoces motku dobices je.

  • Dend

    17. decembar 2018 | 17:37

    Jedan MIG 21 "menja" 1000 vojnika a SUHOJ 27 ili SUHOJ 30 pogodite ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA