Raspada se grčka vlada? Ministar odbrane podneo ostavku zbog Severne Makedonije

- Pitanje imena Makedonije... ne dopušta mi da ne žrtvujem ministarsku stolicu - rekao je posle sastanka s Ciprasom u nedelju ujutru

  • 12

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos, desničar, podneo je u nedelju ostavku u znak protesta protiv dogovora o novom imenu Makedonije.

Ministar Kamenos, čija stranka Nezavisni Grci podržava vladu premijera Aleksisa Ciprasa, već se dugo protivi dogovoru s Makedonijom, koji je potpisan prošle godine.

Makedonija se po novom zove Severna Makedonija.

- Pitanje imena Makedonije... ne dopušta mi da ne žrtvujem ministarsku stolicu - rekao je posle sastanka s Ciprasom u nedelju ujutru.

TEK SE OČEKUJE UTICAJ TE ODLUKE NA KOALICIJU

On je dodao da će iz vlade povući i šestoro drugih ministara iz svoje stranke. Uticaj na vladinu koaliciju te odluke još nije jasan.

Parlamentarni izbori predviđeni su za oktobar. Ciprasova koalicija ima 153 mesta u parlamentu od ukupno 300, a njegova stranka Siriza 145.

VIDEO: Makedonija ima novo ime, narod negoduje

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan s

    13. januar 2019 | 13:47

    Naša vlada da se raspadne niko ne bi ni primetio. Mi imamo svog vođu i to je to. "Jedan narod, jedno carstvo, jedan vođa" je parola kojom se vodimo, za kojom idemo i kojom se ponosimo.

  • Kursumlija

    13. januar 2019 | 13:02

    Svi se raspadaju samo se Albanija polako ali sigurno siri...

  • Micko

    13. januar 2019 | 13:52

    I Makedonski politicar podnosi ostavku iz moralnih principa dakle i tamo imaju moral politicari za razliku od Srbije gde nikada nijedan od politicara nije dao ostavku iz morala a ubedljivo najgoru politiku u Evropi ima Srbija,cak goru i od siptara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA