Levičarski ekstremista Batisti prebačen u zatvor s maksimalnim obezbeđenjem na Sardiniji: Ovde će izdržavati doživotnu kaznu

U zatvor u koji će on biti prebačen pretežno duge kazne izdržavaju zatvorenici pod jakim merama bezbednosti

  • 0

Bivši italijanski levičarski ekstremista Ćezare Batisti, koji je 37 godina bio u bekstvu, a osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistava, prebačen je danas u zatvor s maksimalnim obezbeđenjem u zabačenom zapadnom delu Sardinije.

Ministar pravde Alfonso Bonafede saopštio je da je iz bezbednosnih razloga promenjen plan o zatvoru u kojem će Batisti (64) izdržavati doživotnu kaznu, prenosi AP.

Prvobitno je bilo odlučeno da Batisti bude upućen u rimski zatvor "Rebibija".

On je jutros stigao u Italiju Foto: Tanjug/AP

Bonafede je rekao da će Batisti ipak biti prebačen u zatvori "Oristano" na Sardiniji, u kojem pretežno duge kazne izdržavaju zatvorenici pod jakim merama bezbednosti.

Batisti je, inače, pobegao iz italijanskog zatvora 1981. godine, dok je čekao početak suđenja.

Naknadno je osuđen na doživotni zatvor zbog umešanosti u četiri ubistva 70-ih godina prošlog veka, kao član ultra levičarske grupe "Naoružani proleteri za komunizam".

Skoro 40 godina je bežao od pravde Foto: Tanjug/AP

Batisti je jutros stigao u Rim vojnim avionom iz Bolivije, gde je uhapšen proteklog vikenda, čime su dramatično okončani napori italijanskih vlasti da ga privedu pravdi.

Posle skoro 40 godina u bekstvu, uhapšen je u subotu u Santa Kruzu, u Boliviji. Uhapsio ga je Interpol.

Inače, Batisti je postao uspešan pisac kriminalističkih priča, a prošle godine je izjavio da strahuje da će biti mučen i ubijen ukoliko ga isporuče Italiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA