Huan Guaido odlučan da sruši Madura: Probudili smo se iz noćne more, ostavljamo haos iza nas

Guaido najavljuje nove proteste u sredu i subotu

  • 3

Lider opozicije i samoproglašeni privremeni predsednik Venecuele Huan Guaido izjavio je da je spreman da "završi posao" i natera aktuelnog šefa države Nikolasa Madura da ode sa vlasti, i istovremeno odbacio strahovanja da bi moglo doći do oružanog sukoba u toj zemlji.

Foto: Tanjug/AP

On je u intervjuu za britanski "Gardijan" rekao da Venecuela proživljava "skoro magičan trenutak" u novoj potrazi za demokratijom.

Kombinacija međunarodne podrške, opozicionog jedinstva i novih protesta, prema njegovim rečima, pružila je Venecueli jedinstvenu šansu da "ostavi haos iza sebe".

Gvaido takođe najavljuje nove proteste u sredu i subotu kada ističe ultimatum Evropske unije Maduru da raspiše nove izbore.

Foto: Tanjug/AP

- Frustracija se pretvorila u nadu. Ljudi se usuđuju da ponovo sanjaju... probudili smo se iz noćne more da imamo nove snove, da sanjamo o budućnosti, našoj zemlji, ne o tome šta smo već šta možemo da postanemo - rekao je Gvaido.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    28. januar 2019 | 16:09

    Tek ćeš ti da doživiš noćnu moru. Samo tako nastavi . . .

  • Ostoja

    28. januar 2019 | 17:37

    Guaido odlucio?! Kako da ne!

  • dragan

    28. januar 2019 | 18:50

    Flagrantan primer mesanja u tudje stvari carstvo zla je izabralo ovu malu marionetu da napravi haos za rad NAFTE i smanjenja RUSKOG uticaja JADAN LI SI DECKO MOJ.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA