Otac izbo sina, muž suprugu, a žena ubila svoju decu: Zbog ovih ljudi pola sveta misli da su Srbi monstrumi (FOTO)

Neki zločini su toliko brutalni da ne možemo da verujemo da je ljudski um to mogao da smisli

  • 5

Slučaj Srpkinje (23) iz Lucerna, koja je ubila svoje tek rođene blizance, poslednji je u nizu jezivih događaja koji su šokirali Srbiju. Švajcarski sud osudio ju je na dve godine i 10 meseci zatvora zbog zločina, a ova vest bila je glavna tema u svim tamošnjim medijima. Međutim, ovo nije jedini zločin u kojem su naši državljani glavni akteri, a u poslednjih nekoliko godina svedoci smo brutalnih ubistava u zemljama širom Evrope.

Crna hronika oduvek je bila najčitanija rubrika u svim medijima, a neki zločini su toliko brutalni da ne možemo da verujemo da je ljudski um to mogao da smisli.

UBISTVO BLIZANACA GLAVNA VEST U ŠVAJCARSKOJ ALI I SRBIJI

Ubistvo tek rođenih blizanaca je najšokantnija vest koju smo pročitali u poslednje vreme. Kako su preneli švajcarski mediji, ovaj zločin dogodio se 10. decembra 2015. godine, kada se devojka, poznata kao Jelica S. porodila sama u kadi u sedmom mesecu trudnoće gledajući postupak na internetu.

Prvo dete je nakon rođenja odnela u podrum, gde ga je svom snagom udarila o zid, pa o pod. Dečak je od stravičnih povreda preminuo. Više od 30 sati kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dete.

Zločin Srpkinje glavna vest u svim medijima Foto: Privatna arhiva

Ono je preminulo brzo posle toga. Njegovo telo sakrila je u korpi za veš, a telo prvorođenog dečaka u plišanoj igrački, roze medvedu. Njen zločin je otkriven kada je počelo obilno krvarenje, a kada je stigla u bolnicu, doktori su znali da se porodila. Obaveštena je policija, koja je tela tek rođenih mališana pronašla u njenoj kući.

Vest o zločinu šokirala je čitaoce u Srbiji, mnogi nisu mogli da veruju kako je devojka bila u stanju da uradi tako nešto. Komentarisalo se puno i o samoj presudi, a većina misli da je kazna od dve godine i 10 meseci premala za ovakav zločin.

Dok je švajcarsko tužilaštvo tražilo osam godina zatvora za Srpkinju, odbrana je zahtevala uslovnu kaznu od 20 meseci. Na kraju, ona će provesti samo godinu dana iza rešetaka, a posle će biti puštena na uslovnu slobodu od 22 meseca.

OTAC UBIO SINA PA IZAŠAO DA PROŠETA PSA

Krajem septembra prošle godine dogodio se zločin u Beču, kada je I. S. kuhinjskim nožem usmrtio oca K. S, pa nakon krvavog pira izašao iz stana da prošeta kuče. Kako su tada preneli mediji, do krvavog pira došlo je nakon svađe koja je izbila između oca i sina.

- Sin je navodno koristio opojne droge, pa je njegov otac nakon što se vratio s posla posvađao sa njim, jer ga je molio da krene na lečenje, a on je odbio - ispričali su rođaci ove porodice.

Sin ubio oca u Beču Foto ilustracija: Telegraf, Shutterstock

Kako su preneli austrijski mediji, nakon svađe, I. S. je ušao u kuhinju, uzeo nož koji je stajao na stolu, prišao je svom ocu s leđa, dok je ovaj kuvao kafu i zadao mu višestruke rane nožem.

- Nakon toga pozvao je svog brata i rekao mu je da je ubio oca. Njegov brat je odmah alarmirao policiju. U međuvremenu kako policija i hitna nisu brzo stigle, majka I. S. se vratila kući iz šetnje i pronašla supruga sa ubodnim ranama u kuhinji - rekao je izvor iz austrijske policije.

Oko pola sata nakon zločina, osumnjičeni je uhapšen u obližnjem parku dok je šetao kuče.

UBIO SUPRUGU PA IZVRŠIO SAMOUBISTVO

Zoran Luivanović (40) je u septembru prošle godine ubio svoju suprugu Tamiju (33) nasred ulice u Vićenci, a nešto kasnije je izvršio samoubistvo. Ubistvo se dogodilo nedaleko od industrijske zone, a žena je ubijena nedaleko od svog automobila. Pretpostavlja se da je pokušala da uđe u automobil da bi se spasila.

Italijanski mediji su preneli da je Zoran u julu 2017. osuđen na kućni pritvor zbog nasilja u porodici, jer je maltretirao suprugu.

SRBIN UBIO KRALJA MALTE

U julu prošle godine Srbin Bojan Čmelik (35), čije je pravo prezime ustvari Mitić, ubio je milionera i biznismena sa Malte Huga Hetkutija (52) ispred njegovog butik-hotela na Malti. Srbin ga je satima čekao, a kada je izašao iz lokala, prišao mu, zagrlio ga i dva puta ubo nožem u stomak, pred brojnim svedocima.

Sve to se odigralo pred brojnim svedocima, a teško povređenom milioneru prva u pomoć pritekla je sestra. Bojan je odmah uhapšen, određen mu je pritvor. Hetkuti je nekoliko puta operisan, ali je uprkos medicinskoj pomoći, preminuo nedelju dana posle ranjavanja.

Odvođenje Srbina na sud Printskrin: Youtube/ONE News Malta

U prvom momentu, mediji na Malti su pisali da je Bojan plaćeni ubica i da je "po narudžbini" ubio Hetkutija koji je važio za "kralja Malte".

Međutim, kasnije su mediji objavili da je motiv ovog ubistva ipak bio lične prirode. Navodno Bojan je bio iznerviran otkazom koji mu je dao Hetkuti. Naime, "kralj Malte" je jedno veče došao u lokal koji je Bojan obezbeđivao, primetio je da je ovaj bio pripit i rekao je menadžeru da ga odmah otpusti.

Čmelik je u Srbiji je osuđivan zbog razbojništva, ali pod svojim pravim imenom Bojan Mitić. Čmelik, u stvari Mitić, u Srbiji je robijao zbog pljačke, jer je 31. januara 2008. godine oteo oko pet miliona dinara i markice za prevoz Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd u vrednosti od 10 miliona dinara.

Suđenje Srbinu za ubistvo traje i dalje na Malti.

UBIO ŽENU JER JE MISLIO DA GA VARA

Još jedan strašan zločin dogodio se u maju prošle godine u Beču, kada je Aleksandar K. (61) uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu Ileanu K. (43) u porodičnom stanu u ovom gradu. Telo nesrećne žene pronašle su njihove ćerke kad su se vratile u stan i odmah su pozvale Hitnu pomoć.

- Žena je ležala na podu i krvarila, a na telu su bili vidljivi ubodi noža po grudima i stomaku. Uprkos pokušajima lekara da je spasu, Ileana je preminula u stanu. Njen muž je uhapšen i nije pružao nikakav otpor. Navodno, izbo ju je sa sedam uboda nožem - naveli su austrijski mediji.

Uhapšeni je ispričao policiji da nije imao nameru da je ubije, a svađa među njima eskalirala je tog popodneva jer je sumnjao da ga supruga vara. Zbog toga je, u žaru rasprave, dograbio nož i sedam puta izbo suprugu.

UBISTVO AMERIKANCA NA ZAKINTOSU: OSUĐENA PETORICA SRBA

Srpska javnost prošle godine sa velikom pažnjom pratila je suđenje Srbima na Zakintosu zbog ubistva Amerikanca Bakarija Hendersona na ovom ostrvu u noći između 7. i 8. jula 2017. Petorica Srba osuđena su krajem novembra prošle godine na kaznu zatvora od pet do 10 godina zbog nanošenja teških telesnih povreda Hendersonu, dok su Nenad Jovanović i Siniša Petrović, koji su se branili sa slobode i terete se za učestvovanje u tuči u kojoj je ubijen američki student, oslobođeni optužbe.

Henderson (levo) ubijen u julu 2017. na Zakintosu Foto: Tanjug/AP

Oni su osuđeni za krivično delo teške telesne povrede, a ne za teško ubistvo kako je to tvrdilo tužilaštvo tokom postupka.

Najvišu kaznu dobio je Dušan Ranković od 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mlađi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

Amir Omardžić, engleski državljanin, bosanskog porekla, osuđen je na 15 godina zatvora.

Prema optužnici, na Bakarija je nasrnuo jedan od optuženih, kad je Srpkinja napravila selfi sa njim i njegovim prijateljem.

Scena prebijanja mladića; Printskrin: Youtube/Proto Thema

Jedan od osumnjičenih prišao je devojci i rekao: " Zašto pričaš sa crncem pored toliko Srba u lokalu?" Nakon toga je bacio čašu i ošamario Bakarija. Henderson ga je udario flašom piva.

Nakon toga je grupa mladića, ispred lokala, brutalno izudarala žrtvu, nakon čega je Bakari preminuo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    4. februar 2019 | 09:19

    Pokusavaju napadima na nas Srbe da operu svoje krvave ruke...SAD su pune monstruma i ovakvih monstruoznih desavanja ima svakodnevno...austrijske novine naglasavaju pripadnost kada je u pitanju stranac a kada je Austrijanac tada stoje samo inicijali i da se zlo dogodilo....pa cak i za pljacku...ako je stranac na sva zvona a ako je pak njihov onda samo sturo da se pljacka dogodila....

  • Božidar

    4. februar 2019 | 00:16

    Pa normalno kako drugačije da nas zamišljaju i zovu kad dan ne prodje a da se ne desi neka tragedija.Unuk ubio baku cerka ubila majku otac ubio sina očuh silovao dete od dve godine i da ne nabrajam vise muka mi je već.

  • jadranka

    4. februar 2019 | 09:09

    Svet ostali svoju prljavstinu skriva kao zmija noge,a kad cuje za nekog sa ovih prostora na sva crkvena zvona objavljuje. Ubistava ,monstruma ima na svim meridijanima ,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA