Vi ste gluvi! Maduro smatra da EU ne sluša Venecuelu

- EU mora da čuje istinu Venecuele, umesto što sluša desničarske ekstremiste - smatra Maduro

  • 2

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro odbacio je "partizansku i ideološku prirodu" Kontakt grupe za Venecuelu, čije je formiranje podržala EU.

On je mišljenja da ga Evropska unija ne sluša, prenosi Russia today. Venecuela podržava održavanje dijalog koji su predložili Meksiko, Urugvaj, Bolivija i zajednica karispkih država ( CARICOM). On je dodao da je vlada spremna da razgovara "sa bilo kim i kad bilo".

- Mi smo u poziciji da podržimo bilo koju akciju koja promoviše diplomatiju, dijalog i susret među Venecuelancima - rekao je Maduro. - EU mora da čuje istinu Venecuele, umesto slušanja desničarskih ekstremista - smatra Maduro.

TEHNIČKA MISIJA

Kontakt grupa za Vencuelu planira da pošalje tehničku misiju u Venecuelu u narednim nedeljama da bi tamo razgovarali sa "relevantnim sagovornicima" i asistirali u uspostavljanju neophodnih garancija za održavanje fer i demokratskih izbora u najkraćem mogućem roku.

Više zemalja Evrope podržalo je lidera opozicije i predsednika Parlamenta Huana Guaida, koji je sebe proglasio za privremenog predsednika. Madura tretiraju kao uzurpatora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    8. februar 2019 | 19:40

    TE EU ZEMLJE SLEPO PODRZAVAJU AMERE I RATNU OPCIJU ALI TAJ RAT NECE BITI SAMO U VENECUELI JER I DRUGI IMAJU SVOJE INTERESE -RADI SE O STOTINAMA MILIJARDI DOLARA NAFTNIH REZERVI!!!

  • Gekke Joopi

    8. februar 2019 | 19:52

    Ma nisu oni gluvi. Oni i te kako dobro cuju i slusaju sta im kaze ujko sem. E moj Maduro, nek te bog cuva i tvoju Venecuelu, ali cini mi se da nisi ukapira kakva mracna i zla sila se okomila na tebe i na tvoj narod. Zivela Venecuela! Smrt tiranima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA