Zastava Rusije zavijorila se sa katedrale u Solsberiju, pa je brzo skinuta: Rusi zabrinuti za zdravlje Skripala, kog drži britanska tajna služba (FOTO)

Ruski špijun nalazi se pod kontrolom britanskih obaveštajnih službi i niko ne zna u kakvom je stanju

  • 1

Ruska zastava na kratko se zavijorila sa skela katedrale u Solsberiju, britanskom gradu u kojem su pre skoro godinu dana dvostruki agent Sergej Skripal i njegova kćerka Julija otrovani nervnim agensom novičokom. Ruska ambasada u Londonu zabrinuta je za njegovu sudbinu, dok mediji pišu da mu je zdravlje narušeno.

Zastava je skinuta sa skela, a bila je postavljena s jedne strane katedrale, javlja AP ističući da su lokalni zvaničnici osudili taj potez.

Predstavnik Solsberija u parlamentu Džon Glen rekao je da se takvim "glupim štosom" ismevaju ozbiljni događaji u tom gradu.

Ruska zastava na katedrali Foto: Profimedia

Lokalna policija saopštila je da je upoznata sa kačenjem zastave u Solsberiju, ali je naglasila da to ne spada u njenu nadležnost.

Skripal i njegova kćerka preživeli su trovanje novičokom u martu 2018. godine, a britanski zvaničnici optužili su rusku vojnu obaveštajnu službu da je otrovala Skripalove, što Moskva energično poriče.

Zastava je brzo skinuta Foto: Profimedia

RUSKA AMBASADA ZABRINUTA ZA ZDRAVLJE SKRIPALA

Ruska ambasada u Londonu izrazila je zabrinutost za sudbinu ruskog državljanina Sergeja Skripala, koji je pod kontrolom britanskih obaveštajnih službi, izjavio je portparol ruske ambasade komentarišući pisanje medija o narušenom zdravlju Skripala.

Skripal i njegova ćerka otrovani su početkom marta prošle godine Foto: Tanjug/AP

- Na žalost britanski zvaničnici ne obaveštavaju ambasadu o zdravstvenom stanju Skripalovih, koji su trenutno u izolaciji. Nemamo predstavu šta se dešava sa njima. Više zahteva koje smo poslali Forin ofisu, ostali su bez odgovora - rekao je portparol, prenosi Tas s.

Britanski Sandej tajms preneo je, na osnovu podataka dobro obaveštenog izvora, da se Skripalovo stanje pogoršalo i da prima terapiju kod kuće.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kamy

    18. februar 2019 | 10:57

    Koja je tamnica ova engleska, a izigravaju majku demokratije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA