≫ 

Mali Simon je najpametniji dečak u Evropi i čudo od deteta: Za 2 godine je završio osnovnu školu, a sada sa 8 studira na tri prestižna univerziteta

Vunderkind ima koeficijent inteligencije 145

  • 12

Sa nepunih osam godina Loran Simon postao je student tri prestižna univerziteta u Holandiji, Belgiji i u Nemačkoj i "zaradio" titulu najpametnijeg dečaka u Evropi.

Naizgled tipičan osmogodišnjak, ovaj genije ima koeficijent inteligencije 145, a pre nego što je postao "najmlađi student u istoriji", osnovnu školu završio je za samo dve godine.

Simon je upisao srednju školu sa četiri godine.

Uoči polaska na fakultet, Simon, čije je otac Belgijanac, a majka Holanđanka, rekao je za belgijsku radio stanicu RTBF da mu je omiljeni predmet matematika.

On je tada rekao da je razmišljao da postane hirurg i astronaut, ali i da razmišlja da se IT tehnologijama.

Dečakov otac je rekao da je njegov sin, kada je bio mlađi, imao problem da se igra sa ostalom decom, kao i da ga nikada nisu naročito zanimale igračke, preneo je Bi-Bi-Si.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    23. februar 2019 | 08:51

    Mislim da je morbidno oduzeti detetu detinjstvo. Inteligencija je slozena stvar. Mozda je on talentovan matematicar ali sta sa emotivnom inteligencijom koja se ne nasledjuje nego stice? Koliko prostora ima da se ona razvije? Ne interesuje ga igra i komunikacija s vrsnjacima. Pretvorice se u usamljenog cudaka, odnosno ludog naucnika.

  • Mini star

    23. februar 2019 | 07:17

    Živ bio i svojim intelektom zaustavi one koji prodaju toplu čokoladu da bi izgradili zidove.✌

  • deda

    23. februar 2019 | 07:24

    da oprostis ali ovo je strasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA