≫ 

Milijarder odložio let u svemir zbog koncerta za Venecuelu: Branson planira da sakupi 100 miliona dolara za 60 dana

Dok pop umetnici organizuju koncert pomoći za Venecuelu, Maduro najavljuje trodnevni festival pod nazivom "Dalje ruke od Venecuele"

  • 8

Britanski milijarder Ričard Branson rekao je da je odložio probni let u svemir, koji je iz Kalifornije trebalo da izvede njegova kompanija Virdžin Galaktik, kako bi se pridružio desetinama pop umetnika iz Latinske Amerike na koncertu u kolumbijskom gradu Kukuti.

Branson je rekao da se nada da će koncert, koji je organizovao kako bi se prikupila pomoć za Venecuelu, ubediti vojnike da otkažu poslušnost predsedniku Nikolasu Maduru i dozvole isporuku humanitarne pomoći, koja stoji na granici s Kolumbijom.

Britanski milijarder dodao je da su on i njegov prijatelj, preduzetnik iz Kolumbije, došli na ideju da organizuje koncert tokom telefonskog razovora sa opozicionim liderom Huanom Guaidom, koji se proglasio za privremenog predsednika Venecuele, i s njegovim političkim mentorom Leopoldom Lopesom, preneo je AP.

Branson je postavio cilj da prikupi 100 miliona dolara za 60 dana Foto: Tanjug/AP

- Oni ljudi koji misle da je Venecuela utopija i da Venecuela ne pati trebalo bi da dođu ovde danas u masu i da ih pitaju zašto odlaze iz zemlje - rekao je Branson na konferenciji za novinare.

Koncert koji je u Kolumbiji organizovao britanski milijarder podsetio je na nekadašnji Lajv ejd iz 1985. godine, kada su muzičari pevali za pomoć Africi.

Na koncertu učestvuju desetine muzičara, uključujući zvezde latino rok muzike, dok je Madurova socijalistička vlada obećala trodnevni festival pod nazivom "Dalje ruke od Venecuele".

Branson je postavio cilj da prikupi 100 miliona dolara za 60 dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1999

    24. februar 2019 | 00:03

    OVO SA MILIJARDEROM JE KLASIČAN PRIMER KAKO RADI TRILATERALNA KOMISIJA,MASONERIJA I SL... MILIJARLDER JE DOBIO ZADATAK I MORA GA SPROVESTI U DELO!!!

  • Nikolas

    24. februar 2019 | 00:09

    SVE JE RECENO -BRITANSKI MILIJARDER!!! MALI AMERIKANC !!!!!

  • teroristicka demokracija

    24. februar 2019 | 05:58

    uvjek se trude da uniste i opljackaju neciju drzavu a posle, nekim cudom svi sute kako im je posle "oslobodjenja". u iraku su u ime "demokracije" ubili preko milion civila i omogucili islamoskoj drzavi da neometana uzme sve naoruzanje, u libiji su pomagali sve teroriste i danas slave to sto tamo rat jos uvjek traje, od somalije su odustali pa je ona poznata po somaliskim piratima, u afganistianu opijum tek sad bolje i vise raste, u ukrajinci su na rubu gladi, kosovo leglo kriminala i poligoni za teroriste, u komumbiji ista glad, bjeda i nesigurnost ko i prije 20god. cak su otisli toliko daleko da su im je saudijska krvava diktatura manijaka postao saveznik u sirenju demokracije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA