≫ 

Vlasti u Venecueli zveckaju lisicama: Guaido bi mogao u zatvor na 30 godina

- Šta se dešava sa beguncima  koji ponovo uđu u zemlju i vlast ih pronađe? - kaže sudija Huan Karlos Valdez

  • 12

Samoproglašeni predsednik Venecuele Huan Guaido mogao bi da dobije kaznu zatvora od 30 godina zbog kršenja zabrane putovanja, kada se vrati iz Kolumbije, prenosi Sputnik. Tamo je otputovao uprkos zabrani Vrhovnog suda, naveli su neimenovani venecuelanski zvaničnici.

- On se skriva od pravde. Šta se dešava sa beguncima  koji ponovo uđu u zemlju i vlast ih pronađe? Oni moraju biti uhvaćeni i poslati u zatvor... Mogao bi da se suoči sa kaznom zatvora od 30 godina - rekao je sudija Huan Karlos Valdez.

Huan Guaido: Da li mu se sprema hapšenje? Foto: Tanjug/AP

Guaido je 22. februara stigao u pogranično mesto Kukuta, gde je prikupljana humanitarna pomoć iz SAD i drugih zemalja za pomoć Venecueli, uprkos činjenici da je legitimna vlada odbila da prihvati pomoć.

Pokušaj da se nasilno unese humanitarna pomoć je propao,  a Guaido je ostao u Kolumbiji da bi učestvovao u sastanku Lima grupe u Bogoti.

U januaru je tužilac Tarek Saab najavio svoju nameru da sprovede istragu o Gvaidu i tražio od Vrhovnog suda da Guaidu uvede zabranu putovanja.

VIDEO: Da li počinje rat u Venecueli?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    26. februar 2019 | 21:57

    U buvaruuuuu...

  • nima

    26. februar 2019 | 21:58

    Znaci oruzje nije stiglo.

  • Uki

    26. februar 2019 | 23:32

    Zato je Tito radio pravo ko izda posalje ljude i ubije ih a ne ko danas zato nema tako jake drzave!A tako radi i Amerika i Engleska i sve jace sile!Jer ko ne voli svoju zemlju to je najveci olos!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA