≫ 

Indijska avijacija presrela tri pakistanska aviona: Zatvorena tri aerodroma zbog opasnosti od rata

Sve se desilo samo dan nakon što je Indija napala pakistanski deo Kašmira, izvršivši vojni napad na, kako su naveli, "terorističke kampove"

  • 1

Indijska avijacija je presrela tri pakistanska vojna aviona, nakon što su ušli u indijski vazdušni prostor zbog spora koji se vodi oko Kašmira.

Nakon što su presretnuti, Pakistanci su bili prinuđeni da se povuku, preneo je indijski zvaničnik za Rojters.

Zbog ovog upada na indijsku teritoriju, vlasti su bile prinuđene da zatvore međunarodni aerodrom Šeikh ul-Alam. Najmanje tri aerodroma u ovom području su zatvorena za komercijalne letove zbog zabrinutosti za bezbednost.

U međuvremenu, pakistansko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je njihova vojska pokrenula niz napada preko granice, ali navodeći da su oni izvedeni iz njihovog vazdušnog prostora.

- Jedina svrha ove akcije bila je da pokažemo naše pravo, volju i sposobnost za samoodbranu. Ne želimo eskalaciju sukoba , ali smo u potpunosti spremni ako budemo primorani na tu paradigmu - naveli su iz pakistanskog Ministarstva spoljnih poslova.

Sve se desilo samo dan nakon što je Indija napala pakistanski deo Kašmira, izvršivši vojni napad na, kako su naveli, "terorističke kampove". Ovo je bio odgovor na napad bombaša samoubice ranije ovog meseca u kojem je poginulo 40 indijskih vojnika u indijskom delu te sporne oblasti.

VIDEO: Da li se sprema novi rat nuklearnih sila oko Kašmira?

(Telegraf.rs/RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    27. februar 2019 | 13:20

    Ima li i jedan rat u svetu a da muslimani ne učestvuju u njemu kao zaraćena strana? U bar 8 od 10 svetskih ratnih žarišta oni su učesnici kao zaraćena strana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA