≫ 

(Krvave i do bola potresne fotografije) Lice devojčice iz Sirije koja leži pored mrtve sestre, i otac koji ljubi stopala poginule ćerke (VIDEO)

Slika je nastala dok su spasioci pomagali malenom biću

  • 8
Stravična slika obišla je ceo svet Foto: Profimrdia/AFP

Potresna slika devojčice iz Siriji, na čijem se licu sasušila krv, dok je u šoku ležala pored tela mrtve sestre, obišla je svet.

Prizor nedužne, neiskvarene devojčice koja se sklupčala na ruševinama ispod kojih je ostala zatrpana njena mrtva sestra, slama i najtvrđa srca.

Slika je nastala dok su spasioci pomagali malenom biću. Oni su zatekli i oca koji grli mrtvu ćerku i plače dok mu se niz šake sliva krv.

Pripadnik "Belih šlemova" nosio je u naručju mrtvu devojčicu kako bi je odneo u mrtvačnicu. Na jednoj fotografiji se vidi kako je u tom trenutku otac drži za stopala da bi ih poslednji put poljubio, prenosi "Dejli mejl".

Otac poslednji put ljubi stopala svoje ćerke kFoto: Profimrdia/AFP

Potresne fotografije nastale su posle posle vazdušnih udara vladnih snaga na severozapadu Sirije, poslednjem velikom uporištu protivnika predsednika Bašara al Asada.

Posmatrači su u utorak izvestili da su hiljade civila bili prinuđeni da pobegnu iz Han Šejhuna.

Uz posredovanje glavnog Asadovog saveznika Rusije i Turske, koja podržava pobunjenike, u području blizu turske granice prošle godine uspostavljeno je primirje. Stotine hiljada ljudi koji su napustili druge delove Sirije kriju se u toj enkavi.

U snimku ispod pogledajte potresne scene. S obzirom na to da je sadržaj potresan, video možete da pogledate tako što ćete kliknuti na "Watch on Facebook".

Rami Abdulrahman, direktor Sirijske opservatorije za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, kaže da su vladine snage pojačale artiljerijsko bombardovanje i vazdušne udare u poslednjih deset dana.

- Uglavnom bombarduju mesta duž međunarodnog puta Damask-Alepo. Han Šejhun se pretvorio u avetinjski grad - izjavio je on.

Analitičar podataka iz kompanije "Hala sistems", koja upravlja sistemom za rano upozoravanje na vazdušno bombardovanje, u Idlibu i severnoj Hami zabeleženo je 13 vazdušnih napada.

- Ovo je treći dan zaredom da beležimo značajno intenziviranje vazdušnih udara - rekao je on.

VIDEO: Eksplozija u Siriji usmrtila četiri američka vojnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • StrasnaTuga

    28. februar 2019 | 01:07

    Kao ocu devojcice od dve godine, ovo mi je jako potresno za gledati. Velika tuga. Mene sada opet interesuje druga stvar. Zasto se ovakva vest objavljuje, uz spominjanje Rusije i Turske kao saveznika legalne vlasti Sirije? Zasto niste objavljivali slike mrtve dece, zena, majki...koje su stradale od ruku ISIL terorista? Da li je moguce da je danas pogodnije biti terorista nego Rus? Stamota.

  • Ljubinka

    28. februar 2019 | 00:20

    Prezirem rat I sve strahote I bedu koju donosi i ostavlja za sobom!Patnju i bol nas malih ljudi,nase DECE!!!

  • Potop

    28. februar 2019 | 09:22

    Pola miliona zrtava rata i pet miliona izbeglica za 7 god.rata koji su pokrenuli dobro poznati zlikovci ..Nevidjeni zlocini,hiljade pobijene dece, ali izgleda da je i to malo, pa se priprema nesto slicno i u Venecueli .Hoce li neko vec jednom stati zlikovcima i onima koji ih podrzavaju ,na put! Bog je vec jednom potopio ovu planetu ,mozda ne bi bilo ni tako lose da to ponovi!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA