≫ 

Oglasile se vlasti Indije povodom novih napada na Pakistan: Njihov sledeći korak će iznenaditi mnoge

Problem je eskalirao kada je pakistanska teroristička organizacija preuzila odgovornost za samoubilački napad, u kome je 14. februara nastradalo 40 indijskih vojnika

  • 7

Tokom prethodnih nekoliko dana, situacija između Indije i Pakistana je bila veoma napeta. Sada su se vlasti Indije ponovo oglasile, ističući da ne planiraju da sprovedu nove vazdušne napade na granici sa Pakistanom.

Sada je glavni cilj da se situacija u spornom regionu Kašmir stabilizuje, rekao je za Sputniknews.com, ambasador Indije u Rusiji Šri D. Bala Venkatesh Varma.

Prema njegovim rečima, Indija je istakla da nije zanteresovana za eskalaciju sukoba u regionu.

- Ovo nije borba između Indije i Pakistana. To je pitanje zaštite Indije i njenih interesa pred pretnjom terorističkih grupa. Indija nije jedina zemlja u region koja pati zbog aktivnosti terorista - rekao je on.

Problem je eskalirao kada je pakistanska teroristička organizacija preuzila odgovornost za samoubilački napad, u kome je 14. februara nastradalo 40 indijskih vojnika.

Indija je potom bombardovala ciljeve u pakistanskom delu Kašmira, ali navodeći da su njena meta bili teroristički kampovi.

Nakon toga su obe strane naizmenično razmenjivale vatru, pa je čak indijski pilot bio zarobljen od strane pakistanske vojske.

VIDEO: Pakistanci saslušavaju indijskog pilota

VIDEO: Četiri puta su Indija i Pakistan bili u ratu a sve zbog jedne pokrajine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA