≫ 

Crnogorac u podrumu kuće u Americi držao ilegalnu stomatološku ordinaciju: Popravljao zube opremom kupljenom "kod Kineza"

On je suočen sa mogućom kaznom zatvora do četiri godine

  • 16

Crnogorski državljanin sa isteklom američkom vizom optužen je da držao ilegalnu stomatološku ordinaciju u podrumu kuće u kojoj živi u SAD.

Opremu za ordinaciju, prenosi Dejli mejl, nabavio je od kineskog prodavca putem Ibeja.

Leka Đokaj (55) iz Klinton Taunšipa u američkoj saveznoj državi Mičigen sada je suočen sa mogućom kaznom do četiri godine zatvora, piše Detroit Fri Pres. Nadležni su saopštili da Đokaj nije imao dozvolu da naplaćuje usluge, kao i da mu je viza istekla 2015. godine.

Đokaj je, kako navode istražitelji, obavljao manje zahvate poput čišćenja i plombiranja zuba, ali ne i ozbiljnije operacije. Oprema pronađena u ordinaciji, uključujući stolicu, zubne kalupe i rendgen, kupljena je preko Ibeja iz Kine, saopštila je lokalna policija.

Leka Đogaj, Foto: Clinton Township Police Department

Detektiv Džej Anderson je kazao da je higijena u ordinaciji bila loša, a nadležni su pronašli i "prljave, krvave noževe". Đokaj tvrdi da je studirao stomatologiju u Albaniji, a njegov advokat Pol Ljuljđuraj, kazao je da njegov klijent doktor stomatologije, i negira da je Đokaj tek obično "čudovište sa ulice". On je trenutno u okružnom zatvoru.

Ordinacija u podrumu, Foto: Clinton Township Police Department

Đokajeva supruga je takođe radila sa njim u ordinaciji, ali nije uhapšena. Istražitelji su kazali da i ona boravi ilegalno u SAD. Iz lokalne policije je saopšteno da je Đokaj školovao za stomatologa u Albaniji i da se sumnja kako je počeo sa ilegalnim poslom pre šest do dvanaest meseci.

Ljuljđuraj kaže da je njegov klijent doktor iz Crne Gore koji se bavi stomatologijom 30 godina.

- Nije fer opisati nekoga tek kao osobu koja se bavi stomatologijom u podrumu - kazao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajnhard

    3. mart 2019 | 08:34

    Po imenu i prezimenu pravi Crnogorac...

  • Sasa

    3. mart 2019 | 08:07

    Uskoro će se većina crnogoraca prezivati Djokaj, Halimi, Beriša, Ibrahimi, Salihi...

  • Miško

    3. mart 2019 | 08:22

    Kao prvo, on je crnogorac do moga, može da bude samo državljanin Crne Gore. Kao drugo,može da odgovara samo za ilegalan rad. Kao treće, šta vam znači oprema i materijal od kineza, pa kinezi su u toj oblasti udaljeni svetlosnim godinama od vaših matičnih država.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA