Student i istražitelj tvrde da su rešili najveću avionsku misteriju i istoriji: Otkriveno gde je pao nestali malezijski avion sa 239 putnika?

Jednostavnom matematikom povezali su koordinate i došli do odgovora

  • 0

Student Univerziteta Stanford Jao Ming tvrdi da zna gde se srušio avion "Malazija erlajnsa" koji je nestao tokom leta u martu 2014. godine.

Student tvrdi da je let MH370 morao da padne negde u blizini istočne obale Vijetnama.

Prema njemu, ključ ovog otkrića su koordinate kontrole vazdušnog saobraćaja koje su inspektori odbacili, odnosno podaci koje je prikupio Danijel Bojer, jedan od istraživača nestalog leta. Koristeći ove informacije, Ming je, tvrdi, odredio brzinu aviona tokom poslednjih minuta leta i koristio ih da bi otkrio gde se avion nalazi.

- Jednostavnom matematikom povezao sam udaljenosti navodnih koordinata s onim od Danijela Bojera i s vremenskim okvirom koji je kontrola leta iznela. Prema mojim proračunima, avion je leteo brzinom od 400 km/h u vremenskom okviru od 33 minuta - rekao je Ming.

Istražitelj Danijel Bojer takođe tvrdi da je mesto pada malezijskog aviona MH370 je sa 99 odsto verovatnoće identifikovano u kambodžanskoj džungli.

Nestali MH370, Foto: Tanjug/AP

Bojer veruje da je pronašao ostatke aviona u Kambodži pomoću slika sa satelita i poslao je tim u Kambodžu početkom godine, međutim oni nisu uspeli da stignu do tog mesta. Ipak i vođa tima veruje da je 99 odsto verovatno da se na tom udaljenom mestu nalazi mesto pada aviona, a Bojer tvrdi da to ne može da bude ni jedan drugi avion do MH370.

Bojer je rekao da tim nije uspeo da dođe do mesta primećenog na satelitu, jer nije bilo bezbedno, kao i da mu je rečeno da bi to mogao da bude neki drugi avion, ali da kambodžanski zapisi i satelitski snimci pokazuju drugačije.

- Kada uporedite satelitske snimke "Boinga 777" sa aerodromskog asfalta i sa mestom sudara, boja olupine se savršeno slaže, a neki veći delovi mesta sudara simetrični su "Boingu 777 - rekao je Bojer i dodao da se u Kambodži poslednji put avion srušio 2007. godine, a da koordinate mesta koje on ima iz 2008. godine pokazuju da je od tada to mesto bilo nedirnuto.

Dugo se istraživalo, Foto: Australian Transport Safety Bureau

- Šta bi drugo moglo da poremeti ovo mesto u džungli udaljeno kilometrima od najbližeg puta - upitao se Bojer.

Avion kompanije "Malezija erlajns" nestao je 8. marta 2014. godine na letu Kuala Lumpur - Peking sa 239 putnika i do sada predstavlja najveću avionsku misteriju u istoriji.

Podsetimo, potraga za nestalim avionom "Malazijom erlajnsa" trajala je godinama, a službeno je prekinuta prošle godine.

(Telegraf.rs/Index.hr/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA