Indijci oborili pakistanski dron blizu granice: Ponovo raste napetost oko Kašmira

Novi sukobi na pomolu

  • 2

Neidentifikovani leteći objekt iz Pakistana narušio je u ponedeljak vazdušni prostor Indije, zbog čega su ga indijske snage oborile, prenosi Sputnjik.

Novinska agencija ANI prenela je da je sukhoj 30MKI oborio dron u blizini grada Bikaner, u indijskoj državi Rajasthan.

Dron je otkrio indijski radar vazdušne odbrane. On je u vazdušni prostor Indije ušao oko 11.30 sati po lokalnom vremenu, kada ga je oborio borbeni avion.

Krajem februara oboren je još jedan dron koji je poleteo sa teritorije Pakistana u državi Gudžaratu na zapadu Indije.

Napetosti između Islamabada i Nju Delhija pogoršale su se prošle nedelje nakon obaranja indijskog MiG-21 od strane vazduhoplovnih snaga Pakistana.

Obaranje aviona došlo je kao odgovor na nedavni vazdušni napad indijskog vazduhoplovstva na navodni teroristički kamp u Pakistanu.

Nakon što su Pakistanci oborili avion, zarobili su pilota, koji je posle nekoliko dana oslobođen kao čin smirivanja tenzija.

Najveće tenzije između dve države nastale su nakon bombaškog napada u režiji pakistanske terorističke grupacije "Džaiš-e-Muhamed" (Armija Muhamedova) 14. februara, kojom prilikom je život izgubilo više od 40 indijskih policajaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA