Tramp u velikom problemu: Proširena istraga o ruskom mešanju u američke izbore, traže se i njegovi razgovori sa Putinom

U Americi se od prethodnih izbora priča o ruskom uticaju na predsedničke izbore 2016. godine

  • 0

Predsedavajući Odbora za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa Džeri Nadler izjavio je danas da je taj odbor počeo istragu o mogućoj opstrukciji pravde, korupciji i zloupotrebi moći, i poslao zahteve za dokumenta na adrese 81 osobe povezane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i njegovim saradnicima.

Nadler je to uradio u okviru proširenja istarage ruskog mešanja u američke predsednicke izbore 2016. godine, prenosi AP i dodaje da je Nadler kazao da su dokumenta koja se traže i koja moraju biti poslata do 18. marta, način da "počne da se pravi javni zapisnik".

- Tokom poslednjih nekoliko godina predsednik Tramp je izbegao odgovornost za svoje skoro svakodnevne napade na naša osnovna pravna, etička i ustavna pravila i norme. Istraživanje ovih pretnji vladavini prava je obaveza Kongresa i ključna funkcija Doma pravosuda - rekao je Nadler.

Istovremeno, tri odbora Predstavničkog doma američkog Kongresa zatražila su od Bele kuće i Stejt departmenta informacije o privatnim razgovorima predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina.

U pismu Beloj kući odbori za obaveštajna pitanja, za spoljne poslove i za nadzor zatražili su suštinu Trampovih i Putinovih razgovora uživo i putem telefona i informacije da li su ti razgovori imali bilo kakav uticaj na američku spoljnu politiku.

Kako se navodi, oni pitaju i da li je Tramp pokušao da prikrije neki razgovor s Putinom i traže da se obave intervjui s prevodiocima koji su slušali razgovore dvojice lidera.

Stejrt department je saopštio da će sarađivati sa odborima.

VIDEO: Putin poklonio fudbalsku loptu Trampu, a ovaj je dobacio Melaniji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA