≫ 

Kraj Islamske države na istoku Sirije: Borba će biti nastavljena protiv "uspavanih ćelija"

Paljba je u zemlji prema poslednjim informacijama utihnula, ne vide se crne zastave ISIS-a

  • 3

Sirijske demokratske snage (SDF), koje podržava SAD, danas su zvanično objavile kraj kontrole Islamske države nad teritorijom na istoku Sirije i dodale da će nastaviti svoju borbu protiv džihadističkih "uspavanih ćelija".

U ceremoniji koju je televizija prenosila, generalni komandant SDF pozvao je sirijsku vladu, koja se zarekla da će ponovo zauzeti celu zemlju, da prizna autonomnu administraciju koja upravlja područjima pod kontrolom SDF u severoistočnoj Siriji, prenosi Rojters.

Takođe je pozvala Tursku, koja smatra SDF terorističkom organizacijom, i organizovala je upade u Siriju protiv njih, da napuste sirijsku teritoriju, posebno regiju Afrin čiju većinsku populaciju čine Kurdi.

VIDEO: Evo kako Sirija prkosi Americi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    23. mart 2019 | 18:41

    Cesto sam u mislima sa napacenim sirijskim narodom,sa dobrim ASADOM.Saudiska Arabija I Amerika su najveci pokretaci zla na svetu.Po njihovom nalogu je unistena kolevka civilizacije I kulture Sirija.Asad je alavit moderan,kulturan,obrazovan covek.Sunitima smeta ta cinjenica zato su pokrenuli ovaj bezuman rat.Smetaju im alaviti,siti , hriscani .....po njima mi trebamo biti unisteni.ASAD do pobede.

  • Linz

    23. mart 2019 | 19:03

    Znaci da je mumijama odzvonilo, sad ih treba na jedan otok sve stacionirat jer je za njih civilizacija Spansko selo. Steta zeaka kojeg udisu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA