≫ 

Ruski avioni stigli u Venecuelu: Guaido poziva na operaciju "Sloboda" i preuzimanje vlasti

Britanski javni servis navodi da su ruski avioni stigli u Venecuelu tri meseca nakon što su dve zemlje održale zajedničke vojne vežbe

  • 5

Venecuelanski opozicioni vođa Huan Guaido, kojeg podržavaju SAD i zapadne zemlje, pozvao je stanovništvo da se spremi za operaciju "Sloboda" koja će voditi preuzimanju vlasti u Venecueli, nakon što su svetski mediji preneli da su tokom vikenda na aerodrom u Karakasu sletela dva ruska vojna aviona.

- Vreme je da za pripremu za operaciju "Sloboda" i vršenje maksimalnog pritiska (na vladu) kako bi se konačno stalo na kraj uzurpaciji. Svi, apsolutno svi imaju ulogu u ovoj fazi naše borbe - poručio je Guaido na Instagramu, prenosi TASS.

On je najavio "osnivanje specijalnih komiteta širom zemlje".

- Oni će dobiti zadatak da promovišu aktivnosti sa ciljem da se stane na kraj uzurpaciji u svakom regionu, sektoru, sindikatu, obrazovnoj ustanovi, vladinom telu - napisao je Guaido na ovoj društvenoj mreži.

Ruska agencija podseća da se opozicioni vođa, čiju je funkciju predsedavajućeg venecuelanskog parlamenta ukinuo Vrhovni sud, 23. januara na mitingu u Karakasu proglasio za privremenog predsednika Venecuele, što je aktuelni predsednik Nikolas Maduro, koji ima podršku Rusije, nazvao pokušajem puča.

"Sputnjik" je objavio da su dva ruska aviona u subotu sletela na glavni aerodrom u Karakasu, a navodno su u njemu bile desetine vojnika i velika količina opreme, sa zadatkom da "ispune tehničke vojne ugovore".

"Bi-Bi-Si" prenosi da je venecuelanski novinar Havijer Majorca na Tviteru napisao da je video oko 100 pripadnika ruskih trupa i oko 35 tona opreme koja je istovarena iz aviona.

Britanski javni servis navodi da su ruski avioni stigli u Venecuelu tri meseca nakon što su dve zemlje održale zajedničke vojne vežbe.

VIDEO: Da li počinje rat u Venecueli?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. mart 2019 | 09:13

    TESKO CE BITI AMERIMA I MALIM AMERIMA DA OKUPIRAJU VENECUELU BEZ RATA !!! DOVELI SU MARIONETU ALI PROSLA SU VREMENA KAD SU OSVAJACI MOGLI DA RADE STA HOCE PO SVETU!!

  • Milorad Vujicic

    25. mart 2019 | 08:54

    Kad mogu ubice zapadne mogu iRusi.

  • Ok

    25. mart 2019 | 09:03

    Evo nove Jugoslavije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA