≫ 

Džo Bajden se izvinio zbog pipkanja žena: "Biću pažljiviji u poštovanju tuđeg privatnog prostora" (FOTO) (VIDEO)

Čak četiri žene optužile su bivšeg potpredsednika za nepristojno ponašanje

  • 0

Odgovarajući na pritužbe da je kod nekih žena izazvao nelagodu dodirujući ih na političkim skupovima, bivši američki potpredsednik Džo Bajden objavio je u video u kojem je obećao da će "ubuduće biti pažljiviji u poštovanju privatnog prostora".

Bajden još nije odlučio da li će se boriti za demokratsku predsedničku nominaciju 2020., ali očekuje se da će to učiniti idućih nedelja.

Video poruka je najnoviji pokušaj Bajdena i njegovog tima da ublaže kontroverze koje su se pojavile kada je političarka iz Nevade Lusi Flores prošle nedelje rekla da ju je Bajden poljubio u potiljak na događaju tokom kampanje 2014. zbog čega se osećala "nelagodno, loše i zbunjeno".

Flores je prva optužila Bajdena za nepristojno ponašanje Foto: Tanjug/AP

Od tada su još tri žene rekle da je im je Bajden pristupio na sličan način. On je uzvratio da je "taktilni političar" koji voli neposredan kontakt s publikom i dodao kako veruje da se nikada nije ponašao neprimereno.

- Društvene norme se menjaju. Razumem ono o čemu te žene govore - rekao je Bajden u videu na Tviteru.

- Politika je za mene oduvek bila gradnja odnosa, ali ubuduće ću biti pažljiviji kod poštovanja tuđeg privatnog prostora. To je moja odgovornost i ja ću je ispuniti - istakao je.

Bajden u prisnom zagrljaju sa jednom službenicom 2013. Foto: Tanjug/AP

Ankete konstantno pokazuju da je Bajden (76) na vrhu liste demokratskih kandidata na kojoj je zasad više od deset političara.

Veteran američke politike osam je godina bio potpredsednik u administraciji predsednika Baraka Obame i 36 godina zastupnik Delavera u Senatu.

Bajden očigledno voli da bude prisan sa ženama Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA