≫ 

Novi skandal trese SAD: Bajden optužen za neprikladno ponašanje, on tvrdi da se ne seća incidenta

Navodno je ženu poljubio u teme

  • 0

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden negirao je navode da se loše ponašao prema Lizi Flores, bivšoj članici skupštine države Nevada, koja je izjavila da je poljubio u teme na jednom predizbornom skupu.

- Nikada nisam iskusila nešto tako očigledno neprikladno - napisala je Lizi Flores, preneo je BBC.

Bajden je rekao da je tokom godina pokazivao "izražavanje naklonosti" prema ljudima, dodajući da nijednom nije verovao da je postupao neprikladno.

- Ako se sugeriše da sam to učinio, slušaću s poštovanjem - rekao je.

Kao potpredsednik Baraka Obame osam godina i skoro četiri decenije u američkom Senatu, Bajden se smatra mogućim favoritom u trci za nominaciju za predsedničkog kandidata Demokratske partije, iako još nije objavio svoju kandidaturu.

Najden tvrdi da se nikada nije ponašao neprikladno Foto: Tanjug/AP

Floresova je optužbe protiv njega objavila u petak u članku za magazin Kat.

Ona se kandidovala za demokratskog kandidata za zamenika guvernera u Nevadi 2014. godine, kada je Bajden, tadašnji potpredsednik, doputovao da je podrži.

Dok se ona pripremala da izađe na binu, kako kaže, Bajden je stavio svoje ruke na njena ramena s leđa.

- Osetila sam ga kako mi se približava od pozadi. On se naginjao ka meni i udisao moju kosu. Bila sam ponižena - napisala je Floresova.

- Lagano me je poljubio u teme. Moj mozak nije mogao da obradi ono što se dešava - dodala je.

Bajdenov portparol Bil Ruso rekao je da ni potpredsednik ni njegovo osoblje ne znaju da se "gospođa Flores u bilo kom trenutku osećala neugodno, niti se sećaju onoga što ona opisuje".

Međutim, Bajden je juče izdao saopštenje u kome je obećao da će "obratiti pažnju" na gospođu Flores i ponovio da se ne seća incidenta.

- Tokom dugogodišnje kampanje i javnom životu, imao sam bezbrojna rukovanja, zagrljaje, izražavanje ljubavi, podrške i utehe. I nijednom, nikada, nisam verovao da sam se ponašao neprikladno - naglasio je Bajden u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA