≫ 

Posle 8 godina dečak je uspeo da pobegne otmičarima: Trčao je 2 sata bez prestanka, pa pronađen kako luta ulicama grada (FOTO)

Policija još uvek nije sigurna da li se radi o dečaku koji je nestao 2011. godine

  • 0

Dečak (14), koji je lutao ulicama Njuporta u američkoj državi Kentaki, kazao je policiji da je Timoti Pitzen, dečak iz Aurore u Ilinoisu koji je bez traga nestao 2011. kad je njegova majka počinila samoubistvo.

On je rekao policajcima da je uspeo da pobegne od dvojice otmičara koji su ga držali zatočenog 7 godina, piše Dejli mejl. U poslednje vreme držali su ga u motelu Red Ruf In, po svemu sudeći u Sinsinatiju u državi Ohajo. Dečak je iskoristio prvu priliku za beg i trčao koliko su ga noge nosile, dva sata bez prestanka. Tako je prešao most i državnu granicu te ušao u Njuport.

Meštani koji žive u okolini mesta gde je pronađen 14-godišnjak ispričali su da mu je lice bilo otečeno i da je izgledao "veoma uplašeno i uznemireno".

Dečak je policiji dao detaljan opis navodnih otmičara koji su ga držali sedam godina. Po njegovom opisu, radi se o dvojici nabildanih belaca, od kojih je jedan imao crnu kovrdžavu kosu i tetovažu paukove mreže na vratu, a drugi je bio nizak i imao je tetovažu zmije na ramenu.

Otmičari su vozili novi beli Fordov SUV s registracijskim oznakama Viskonsina. Nakon razgovora s policijom, odveden je u dečju bolnicu.

Policija u njegovoj rodnoj Aurori službeno još nije sigurna da li se zaista radi o Timotiju Pitzenu.

- Još ne znamo da li je to prevara. Svi se nadaju, ali moramo da budemo obazrivi - kazao je u sredu policijski narednik.

Timoti je nestao 11. maja 2011. Njegov otac je tog jutra odvezao 6-godišnjaka u školu, ali ga je nešto kasnije došla pokupiti njegova tada 43-godišnja majka, Ejmi Pitzen, koja je kazala da mora mališana odvesti kući zbog hitnog slučaja u porodici. Ona je tada odvela dečaka na trodnevni odmor, posetili su zoološki vrt i nekoliko vodenih parkova, a nakon toga je pronađena mrtva u motelu u Rokfordu.

Policija je tada zabeležila da se ona na recepciji registrovala sama, bez sina. Obdukcijom je potvrđeno da je počinila samoubistvo presecanjem vena. Nešto pre samoubistva, Timotijeva baka Alana Anderson primila je poruku od Ejmi, u kojoj je pisalo: "Odvela sam ga na sigurno. Biće dobro zbrinut i poručuje da te voli. Molim te znaj da nema ničega što bi mogla napraviti ili učiniti da se predomislim."

Dečakov otac Džejms rekao je da su supruga i on u to vreme imali bračnih problema, ali kaže da je bio šokiran vešću o njenom samoubistvu. Nekoliko sati pre toga, Ejmi ga je nazvala i kazala mu: "Timoti je dobro. Timoti pripada meni. Timoti i ja ćemo biti dobro. Timoti je na sigurnom."

- Definitivno se borila s demonima, i oni su na kraju pobedili - kazao je i dodao da je znao da Timoti mora biti živ negde, te da njegova supruga nikada ne bi učinila ništa da našteti njihovom sinu.

- Svakoga dana sam ustajao i gledao telefon i čekao da detektivi nazovu i kažu - hej, pronašli smo Timotija. Biće to veličanstven dan kada dođe kući. Ne mogu dočekati. Biće to sreća. Plakaću puno kada dođe kod kuće - rekao je Džejsm Pitzen.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA