≫ 

Oružane grupe htele da ubiju predsednika Kolumbije: Atentat sprečen u poslednji čas

Dukea su, navodno, hteli da ubiju tokom današnje posete jugozapadnoj pokrajini

  • 0

Kolumbijske vlasti sprečile su atentat na predsednika Kolumbije Ivana Dukea, javio je kolumbijski portal "Kolumbija riports".

Portal je prenio izjavu kolumbijskog državnog tužioca Nestora Umberta Martineza koji je rekao da njegova kancelarija raspolaže "pouzdanim informacijama" da su se ilegalne oružane grupe infiltrirale u Regionalnu organizaciju autohtonih naroda u kolumbijske pokrajine Kauka, sa ciljem da izvrše "teroristički čin" protiv Dukea tokom današnje posete jugozapadnoj pokrajini.

Ivan Duke sa porodicom, Foto: Tanjug/AP

Kolumbijski predsednik navodno je planirao danas da otputuje u Kauku, nakon što su domorodački demonstranti pristali da prekinu sedmicama dugu blokadu glavnog auto-puta u pokrajini.

"Kolumbija riports" piše da su se pretnje smrću upućene regionalnim domorodačkim liderima pojavile u nekoliko sela na severu Kauke, gde je Organizacija vodila proteste na kojima su demonstranti zahtevali da država prestane da ih ignoriše.

Predsednik Duke još nije komentarisao izveštaje o pokušaju atentata.

VIDEO: Pokušaj atentata na predsednika Venecuele, nakon eksplozije obezbeđenje skočilo na njega

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA