≫ 

Avion nemačke vlade napravio pometnju na aerodromu u Berlinu: Blokirao pistu, krilima dodirnuo zemlju prilikom sletanja (FOTO) (VIDEO)

Posada aviona je podvrgnuta medicinskim pregledima, a uzrok incidenta se ispituje

  • 3

Svetski mediji prenose da je avion nemačke vlade oštetio pistu dok je sleteo na aerodrom Berlin-Šenefeld. Pistu je oštetio svojim krilima, a sletanje je prema pisanju medija bilo "divljačko", prenosi Dejli Mejl.

Nemačka avijacija, koja upravlja državnom flotom, saopštila je da je Bombardier Global 5000 sleteo na aerodrom Šenfeld, nakon što se vratio zbog kvara, a oba krila su dodirnula pistu, prensi AP.

Tokom dva sata su avioni na aerodromu bili prizemljeni, dok su ostali koji su trebali da slete preusmeravani na druge aerodrome.

Ovo je najnoviji incident kada je nemačka avijacija u pitanju. Svi se sećamo kada je avion u kome je Angela Merkel trebala da otputuje u Argentinu na samit G20, morao da se vrati u bazu.

Posada aviona je podvrgnuta medicinskim pregledima, a uzrok incidenta se ispituje.

Ministarka odbrane Ursula von der Leien rekla je da je posada uspela da prizemlji avion u veoma teškim okolnostima i da spreči gore stvari, prenosi DPA.

Ostali letovi su preusmeravani na druge aerodrome Foto: Profimedia/AFP

Avion je bio na održavanju kada mu se dogodila nezgoda i trebao je da se vrati u bazu u Kelnu.

Gradski operater aerodroma je rekao da su letovi za Šenefeld preusmereni zbog inspravnog aviona na pisti.

Letovi su nastavili oko podneva, ali je uprava aerodroma upozorila da još uvek može doći do kašnjenja.

Incident se dogodio tokom gužve zbog uskršnjih putovanja. Šenfeld je jedan od dva aerodroma iz doba Hladnog rata koji opslužuju nemačku prestonicu. Planirano je da novi aerodrom bude otvoren sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA