Žena je prijavila silovanje nasred ulice, a onda su policajci došli na lice mesta i jedan ju je "slučajno" ubio: Porodica ubijene slomljena, želi pravdu (FOTO)

Dajmondova je ubijena mesec dana pre nego što je trebalo da se uda

  • 5

Grad Mineapolis će platiti 20 miliona dolara porodici Džastin Ruščik Dajmond, žene koju je ubio policajac kada se približila njegovom policijskom automobilu. Naime, ona je pozvala 911 kako bi prijavila čudno dešavanje iza njene kuće, ali je i sama postala žrtva.

Dvostruka državljanka SAD-a i Australije pozvala je operatere usred noći i prijavila silovanje u uličici iza njene kuće. Nur i njegov kolega koji su bili na smeni, vozili su se niz ulicu službenim vozilom i odjednom su se, kako su rekli na saslušanju, prepali glasnog praska na vozilu. Nur je posvedočio da je pucao kako bi ih zaštitio od moguće opasnosti.

Tada je usmrtio Džastin koja je bila na ulici. 

Porodica ubijene Džastin; Foto: Tanjug/AP

Porodica Dajmondove podnela je tužbu tražeći više od 50 miliona dolara, tvrdeći da su joj povređena građanska prava. Gradonačelnik Fraj je rekao da se grad brzo pokrenuo da bi se donela presuda Nuru za ubistvo trećeg stepena, kao i zbog toga što oficir nije uspeo da identifikuje opasnost pre nego što je upotrebio silu.

- Ovo nije pobeda ni za koga, nego način da naš grad krene napred - rekao je gradonačelnik.

Komšinica ubijene Džastin; Foto: Tanjug/AP

Naselje poziva porodicu ubijene Džastin da donira dva miliona dolara lokalnoj fondaciji čiji je cilj rešavanje nasilja oružjem. Dajmondova je ubijena mesec dana pre nego što je trebalo da se uda. 

Nur koji je bio na sredini policijske karijere, dobio je otkaz nakon što je optužen.

Foto: Tanjug/AP

On se nalazi u pritvoru čekajući presudu u junu. Za sada se pominje kazna od 15 godina zatvora zbog optužbe za ubistvo, iako sudije mogu odstupiti od tih smernica. Tužioci su kritikovali Nura zato što je pucao, a nije videli oružje ili  ruke Dajmondove.

Takođe su ispitivali da li je glasan prasak zaista bio stvaran. Ni Nur ni njegov kolega, Matev Hariti, to nisu spominjali istražiteljima na licu mesta, dok ga je Hariti prvi put spomenuo tri dana kasnije u rezgovoru sa državnim istražiteljima. Nur je odbio da razgovara sa istražiteljima.

(Telegraf.rs/cbsnews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA