≫ 

Jezive scene na moskovskom aerodromu: Putnici iskaču iz aviona u plamenu, raste broj mrtvih, spasioci pokušavaju da izvuku zarobljene (VIDEO)

Prema pisanju stranih medija, požar na aerodromu je ugašen

  • 18

Najmanje 13 osoba je danas poginulo, među kojima i dvoje dece, a najmanje šestoro je povređeno prilikom prinudnog sletanja putničkog aviona koji se zapalio na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, javila je ruska agencija Tas s.

Tri osobe su primljene u Ruski nacionalni centar za hirurgiju, rekao je direktor centra novinarima, dodajući da je dvoje pacijenata pretrpelo opekotine na oko 15-20 odsto tela, a takođe imaju i oštećenje pluća.

Na spisku povređenih putnika je bio Vladimir Jemenkov, prvi čovek Severnomorske oblasti.  Zvaničnik je potvrdio da je bio na letu ali je odbio da daje komentare.

- Prema najnovijim informacijama, 13 osoba je umrlo, a ima i povređenih. Jedan broj putnika se vode kao nestali - rekao je izvor za rusku agenciju.

U avionu Suhoj Superdžet-100 bila su 73 putnika i šest članova posade. Prema pisanju stranih medija, požar na aerodromu je ugašen.

Spasioci pretražuju ostatke repa aviona, u kome bi, pretpostavlja se, moglo biti još mrtvih koji nisu uspeli da se evakuišu.

Avion je u plamenu sleteo na aerodrom/ Foto: Tanjug/AP

Na društvenim mrežama se mogu naći brojni snimci i fotografije koje svedoče o hororu koji se odigrao na aerodromu u Moskvi.

Avion ruske kompanije "Aeroflot" zapalio se prilikom sletanja na aerodrom. Avion je poleteo za Murmansk, ali se vratio na moskovski aerodrom, jer mu se motor zapalio.

Nakon što je avion sleteo, putnici su odmah evakuisani. Svi letovi sa aerodoma se preusmeravaju, jer je ovaj moskovski aerodrom u potpunosti zatvoren, prenosi Miror.

Pogledajte video:

 

Kako svedoci ove nesreće kažu, veliko je čudo što je neko uopšte preživeo.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev naredio je da se formira posebna komisija koja će istražiti ovu nesreću.

PAKAO NA ŠEREMETJEVU

Dopisnik RT Boris Kuznjecov, koji se zadesio na Šeremetjevu u trenutku nesreće, objavio je tvit opisujući šta je na pisti video iz svog aviona koji je trebalo da poleti za Helsinki.

- Sedeli smo blizu aviona koji je potpuno zahvatila vatra. Plamen je bio ogroman. Spasilačke službe borile su se da ugase požar - napisao je on.

Novinar "Komsomolskaje pravde" Dmitrij Smirnov uz snimak požara na Tviteru je napisao: "Pakao na Šeremetjevu. Suhoj Superdžet 100 na letu od Moskve do Murmanska morao je da se vrati zbog požara. Gori kao baklja dok je evakuacija u punom jeku".

VIDEO: Avion na aerodromu u Moskvi u plamenu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    5. maj 2019 | 20:29

    Strahota.

  • MIRA NIKOLIC

    5. maj 2019 | 21:19

    Borite se braco nasa mi se molimo za sve vas budite jaki. Mi cemo SRBI uvek da budemo uz vas. Zelimo vam brz opkravak svima vama. SRBIJA I. RUSIJA UVEK ZAJEDNO.

  • Hana

    5. maj 2019 | 21:32

    Boze dragi uzas.saucesce nastradalima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA