Majka je lagala da joj je ćerka teško bolesna, terala ju je da se kreće u invalidskim kolicima: Kada je ubijena, otkrivene su sve mračne tajne porodice (FOTO) (VIDEO)

Džipsi Rouz je želela da se oslobodi majčinog uticaja, pa je sa svojim dečkom planirala majčino ubistvo

Slučaj ubistva Di Di Blančard zaprepastio je čitavu Ameriku. Tog trenutka je poreknuta lavina događaja koji su otkrili jednu izuzetno šokantnu priču, o tome kako je majka svoju ćerku psihički i fizički maltretirala, ubeđujući je da boluje od brojnih bolesti iako je ona bila sasvim zdrava.

Terela ju je da pije lekove, da ide na operacija i da se kreće uz pomoć invalidskih kolica, iako joj nisu bila potrebna. Kada se na kraju nakon ubistva saznala istina, niko nije mogao da veruju da je ovako nešto zaista moguće.

Tokom noći 14. juna 2015. godine, u Misuriju u SAD-u, policija je pronašla telo Di Di Blančard u njenoj spavaćoj sobi. Ona je ležala u lokvi krvi na svom krevetu, a na telu je imala veliki broj ubodnih rana koje su joj bile nanete nekoliko dana ranije.

Policija nigde nije mogla da pronađe njenu ćerku Džipsi Rouz, koja je prema priči njene majke patila od leukemije, astme, mišićne distrofije, zajedno sa nizom durgih hroničnih stanja i koja je, bar kako se do tog trenutka tvrdilo imala i oštećenje mozga.

Nakon što su komšije pročitale zabrinjavajuće objave na Fejsbuku, pozvali su policiju, ističući da je Di Di možda žrtva zločina, a da je njena ćerka Džipsi, koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica, oteta.

Dee Dee i Gypsy Rose Blancharde

Džipsi Rouz nakon hapšenja Printskrin: Youtube/TODAY’S TMJ4

Sledećeg dana policija je pronašla Džipsi u Vinskonsinu, gde je boravila sa dečkom Nikolasom Godedžonom, kojeg je upoznala preko društvenih mreža.

Pravi šok je nastao kada su istražitelji objavili medijima da Džipsi zapravo nema nikakvih mentalih problema, kao i da njeno fizičko zdravlje nije nikada ni bilo narušeno.

Tada je u javnost isplivala informacija da ništa od onoga što je njena pokojna majka govorila nije istinito. Svi su bili u šoku, jer se ovakav slučaj do tada nije dogodio u SAD-u.

Dalja istraga je pokazala da neki od lekara koji su pregledali Džipsi Rouz nisu otkrili nikakve poremećaje kod nje. Međutim, ako bi neki lekar rekao nešto što njoj ne odgovara, ona bi samo otišla kod drugog.

Svetu je predstavila da je njena ćerka veoma bolesna, pa su njih dve dobijale pomoć preko brojnih donatora i humanitarnih organizacija.

Di Di je za svoju ćerku pričala da je mlađa nego što jeste, i predstavljala ju je kao osobu sa invaliditetom i sa hronočnim bolestima, podvrgavši je pritom brojnim operacijama. Terala ju je da pije veliki broj lekova, a kontrolisala ju je kroz fizičko i psihičko zlostavljanje.

Tokom istrage je utvređeno da je Džipsi bila saučesnica u ubistvu svoje majke, dok je njen dečko bio izvršilac.

Ona je osuđena na 10 godina zatvora zbog ubistva drugog stepena, dok je njen dečko osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva prvog stepena. O ovom slučaju su rađene brojne emisije i dokumentarni filmovi.

KAKO JE SVE POČELO?

Džipsi Rouz je rođena prevremeno, ali rođaci nisu videli da ima bilo koji zdravstveni problem. Njena majka je vremenom počela da veruje da njena ćerka ima niz zdravstvenih problema, a onda je sve kulminiralo kada je Džipsi imala 7 ili 8 godina.

Tada se dogodilo da je pala sa očevog motocikla i da je pretrpela manje povrede. Onda je njena majka isticala da će biti potrebne brojne operacije kako bi se njenoj ćerki zalečila povrede. Od tog trenutka ova devojčica počinje da koristi invalidska kolica. Više je niko nije viđao bez njih, iako je bila zdrava da se kreće i bez njih.

Nakon toga je prestala da ide u školu, a majka je počela da je obrazuje kod kuće.

Tokom uragana Katrina, njihov dom je bio u potpunosti uništen, pa su prešle da borave u centru za ljude za posebnim potrebama. Čitava medinska dokumentacija koju je Džipsi imala uništena je u poplavama.

Potom Džipsi i njena majka prelaze da žive u Misuri,gde im je humanitarna organizacija sagradila novu kuću.

Iako je Džipsin otac plaćao alimentaciju i brinuo se ćerki i njenom zdravlju, Di Di je novim komšijama govorila da je on zavisnik od droge i alkohola koji ne brine o detetu i ne plaća alimentaciju.

Kad god bi hteo da poseti ćerku, Di Di je smišljala brojne izgovore zašto to nije dobra ideja.

Svako ko bi upoznao Džipsi odmah bi bio oduševljen njome. Međutim, majka je uvek bila u njenoj blizini i uvek ju je u prisustvu drugih držala za ruku. Kad god bi Džipsi rekla nešto što bi moglo da uputi na to da je zdrava, majku bi joj stisnula ruku.

U to vreme Di Di je nastavila da na svojoj ćerki primenjuje brojne lekove i medicinske preparate kako bi izgledalo kao da je njena ćerka stvarno bolesna.

LEKARSKE SUMNJE

Bernarno Flasterstein, pedijatar neurolog je počeo da sumnja u dijagnozu koju ima Džipsi. Uradio je niz testova i nije utvrdio ništa neobično. Tada je istakao da zaista ne postoji razlog zašto Džipsi ne bi hodala.

Onda je kontaktirao njenoj lekara iz Nju Orleansa koji je rekao da je njena mišićna biopsija bila negativna i da njeni medicinski podaci nisu uništeni u poplavama.

Godine 2009. neko je prijaivo Di Di policiji, istakavši da je koristila nekoliko lažnih imena za sebe i ćerku, kao i to da je Džipsi veoma dobrog zdravlja.

DŽIPSI ŽELI SVOJU SAMOSTALNOST

Iako su svi verovali da je Džipsi tinejdžerka, ona je oko 2010. godine već bila odrasla osoba, koja je sada počela da traži svoju slobodu.

Jedan komšija je u to vreme rekao da se seća da mu se Džipsi pojavila na kućnom pragu jedne noći bez invalidskih kolica, i da ga je zamolila da je odveze do lokalne bolnice kako bi se videla sa svojom dečkom.

Kasnije su ga ljudi napadali da je hteo da iskoristi devojčicu sa mentalnim problemima. Situacija je eksalirala 2011. godine, kada je Džipsi uspela da pobegne ali ju je majka našla u hotelu sa muškarcem kojeg je upoznala preko društvenih mreža.

Nakon toga joj je majka slomila kompjuter čekićem i zapretila je da će isto uraditi i sa njenim prstima ako ponovo pokuša da pobegne. Nakon toga ju je dve nedelje držala lisicama vezanu za krevet.

Godine 2012. Džipsi nastavlja da koristi internet kada njena majka ode na spavanje i tako upoznaje Nikolasa Godedžona, čoveka koji je bio njenih godina.

Džipsi se 2014. godine poverila komšinici da je upoznala nekog i da su već odabrali imena za svoju potencijalnu decu. Tokom svog onlajn flertovanja koristili su i BDSM elemente.

Komšinica je pokušala da je nagovori da izađe iz toga, jer je verovala da je Džipsi dosta mlađa nego što je bila, i da je na društvenim mrežama možda naletela na nekog seksualnog predatora.

Džipsi i njen dečko su se poznali naredne godine, a prema njegovim rečima prilikom prvog susreta su imala seks. Nakon toga su nastavili svoju onlajn vezu, i počeli su da kuju planove da ubiju njenu majku.

UBISTVO

On je došao u njihovu kuću u junu 2015. godine. Kada je Di Di otišla na spavanje, Džipsi mu je dala lepljivu traku, rukavice i nož, ali je kasnije istakla da nije verovala da je sposoban da počini ubistvo.

Džipsi je otišla u toalet i pokrila uši rukama kako ne bi čula da njena majka vrišti. Nakon što je njena majka brutano ubijena, Džipsi i njen dečko su imali seks u njenoj sobi.

Otišli su iz kuće, uzevši novac pre toga. Prošlo je nekoliko dana i Džipsi je kasnije istakla da je verovala da su se izvukli sa ubistvom. U to vreme su počele da planiraju svoj sledeći potez.

Nakon toga je njen dečko počeo da kači poruke na društvenim mrežama kako bi neko otkrio telo.

Policija je na kraju uspela da locira par preko IP adrese i oni su se predali. Ovaj slučaj je šokirao sve, kako komšije i prijatelja, tako porodicu i lekarsku zajednicu.

ŠTA KAŽE DŽIPSI?

Džipsi nije odmah davala izjave za medije. Oglasila se tek kasnije kada je izjavila da je istraživala ponašanje svoje majke putem računara i da je otkrila da je imala poremećaj, kada osoba veruje da mu je neko blizak bolestan, najčešće dete. Takve osobe predstavljaju drugu stranu kao nekog ko je bolestan ili povređen.

Tada je Džipsi izjavila da veruju da bi ona bila savršena majka za nekoga ko je stvarno bio bolestan.

Ističe da je situacija koja ju je naterala da razmišlja o bekstvu zapravo incident iz 2011. godine, kada se zapitala zašto ona ne može da ima prijatelje kao druge osobe njenih godina.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Amerika, Bolest, Bolnica, Ćerka, Dečko, Donacije, humanitarna pomoć, invalidska kolica, Istraga, Kazna, Lečenje, Lekari, Majka, Mediji, Policija, Ubistvo, Zatvor

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • 4
    401

    The Act je serija koja je snimljena o ovome. Svi pomenuti podaci i imena su nepromenjeni u seriji. Ide na kanalu HBO.

Tramp "misli da zna" ko stoji iza napada 11. septembra: Ne, nije Irak

Nađeno telo mađioničara koji je pokušao da izvede najopasniji Hudinijev trik (VIDEO)

Povređeni putnici na letu Priština - Bazel: Prtljag im padao na glave zbog jake turbulencije (VIDEO)

Muškarac koji je širio snimak masakra sa Novog Zelanda osuđen na 21 mesec zatvora

Ova fotografija je surov dokaz globalnog zagrevanja: Psi kroz otopljeni Grenland vuku sanke (FOTO)

Bivši predsednik Egipta preminuo na suđenju: Muslimanska braća najavila masovna okupljanja

Tramp izbacio svog zaposlenog jer je kašljao tokom intervjua (VIDEO)

Dva razorna zemljotresa pogodila Kinu za pola sata: 11 osoba poginulo, 122 ranjeno

Tornado oduvao trogodišnju devojčicu sa tatinih ramena (FOTO)

Ovako će izgledati početak Trampove kampanje: Može li "legendarni trgovac" da ostane u Beloj kući?

Ukrajinci iz Sevastopolja na Krimu podnose zahteve, žele da postanu državljani Rusije

Grenland se eskpresno otapa, odjednom su nestale 2 milijarde tona leda

Muškarac sa Kosova izbo nožem ženu u Nemačkoj: Izdahnula je na operacionom stolu

Razbijena velika špijunska sajber mreža: Uhapšeni agenti CIA

Indijski mađioničar hteo da imitira Hudinija pa vezan lancima uskočio u reku, nije izronio (FOTO)

Cela Austrija traži Albanca za kojeg se sumnja da je ubio Halkića na dečjem rođendanu (FOTO)

Tragedija u Poljskoj: Pilot izgubio kontrolu nad avionom i srušio se u reku (VIDEO) (FOTO)

Polako ističe ultimatum: Iran će za 10 dana probiti ograničenje zaliha uranijuma

Otac se udavio u jezeru nakon što je skočio da spase sina (3) koji se okliznuo i upao u vodu

Voće koje seje smrt: 93 dece umrlo je zbog "bolesti mozga" nakon što su pojeli liči

Štrahe odustao od mandata u Evropskom parlamentu: Obezbedio mesto za suprugu u parlamentu Austrije

Oslobođen lider demonstranata u Hong Kongu: "Zdravo svete i zdravo slobodo" (FOTO)

Netanijahu preimenovao malo jevrejsko naselje: Dobro došli na "Trampove visove" (FOTO) (VIDEO)

Neviđeni nestanak struje: Argentina, Urugvaj i Paragvaj bili u potpunom mraku (FOTO)

Jak zemljotres pogodio Indoneziju: Još nema informacija o žrtvama

Rumun novi gradonačelnik Gerlica u Saksoniji: Muzičar i stranac ubedljivo pobedio Nemca političara

Jedna osoba mrtva, sedmoro povređeno tokom proslave mature u Filadelfiji

Trampov problem nije Meksiko: Bolna tačka je "Severni trougao" i postaje sve gore

Provalnici su upali u stan, a tamo ih je sačekao dečak (11): Odbranio je svoj dom i sebe mačetom

U ovim zemljama je smrtna kazna dozvoljena, a evo gde se pogubi najviše zatvorenika

Devojčica koja je nađena u stanu punom smeća i bubašvaba, napunila 6 godina: Naučila je i da govori

Turista na Baliju zgrozio meštane vožnjom na motociklu (VIDEO)

Novi predsednik Ukrajine posetio Donbas, pa trčao kroz fontanu: Obezbeđenje krenulo za njim (VIDEO)

Jeziv zločin u Brazilu: Majka sinu otkinula polni organ, pa mu sa ljubavnicom odrubila i glavu

Nevreme u Evropi odnosi žrtve: Oluja divlja 122 km/h, obara drveće i prevrće čamce (VIDEO)

Sudarila se dva mala aviona, poginula oba pilota: Padobranci skočili u poslednjem trenutku

Žene između 16 i 25 godina nove mete Islamske države: Vrbuju ih preko društvenih mreža

Jak zemljotres pogodio Novi Zeland: Izdato upozorenje za cunami

Avionu eksplodirale gume prilikom sletanja, više putnika zadobilo povrede

Prva misa u Notr Damu posle požara: Svi su zapazili šta su sveštenici imali na glavama tokom službe

Drama na letu za Sudan: Putnici jedva savladali pomahnitalog muškarca i spasili pilote (FOTO)

Fotograf iz Bangladeša nam je dao slike ove zemlje i opisao horor u kojem žive: Ne smeju ni da dišu

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima