Irina je oslobodila devojke koje su pozivale na proteste protiv Putina, a sada su procurile njene golišave fotke

Njen telefon je navodno hakovan i iz njega su ukradene fotke u toplesu

  • 2

Sudija Irina Devajeva iz Rusije morala je da podnese ostavku nakon što su njene toples fotografije procurele u javnost. Nekoliko meseci ranije ona je donela odluku o ublažavanju nadzora nad dve tinejdžerke kojima se sudi zbog podsticanja na proteste protiv predsednika Vladimira Putina.

Devajeva je ostala bez posla jer je njen telefon hakovan, a iz njega su ukradene provokativne fotografije.

Ona je napustila sud "na svoj zahtev", ali postoje zabrinutosti da je možda bila meta Kremlja zbog ranijeg slučaja.

Naime, ona je u avgustu 2018. godine donela odluku o ublažavanju nadzora nad tinejdžerkama Anom Pavlikovom (18) i Marijom Dubovik (19).

Devojkama se sudi kao pripadnicama ekstremističke grupe "Novoe Velichie" zbog planiranja revolucionarnih pobuna protiv vlasti, a na teret im se stavlja i treniranje korištenja oružja s ciljem rušenja Kremlja.

Smenjena sudija je mladim ženama koje su suočene s teškim optužbama, bila odredila kućni pritvor zbog narušenog zdravlja.

Odobrila je zahtev odbrane koja je zatražila taj potez nakon što se zdravlje devojaka pogoršalo, a navode se zdravstveni problemi poput napada panike, pojave tumora i pogoršanja vida kod optuženica.

Nakon pritisaka i sve napetijih odnosa s nadređenima, usledio je skandal sa sudijom u glavnoj ulozi.

Naime, na internetu se pojavila njena fotografija u toplesu, koja je snimljena još 2016. godine kad Devajeva nije bila sudija.

Navodno su Devajevu na penziju prisilili predsednici okružnog suda, prenose ruski mediji. Korisnici društvenih medija većinom se slažu kako je Devajeva žrtva urote jer se do fotografija došlo hakovanjem i pitaju se šta je s pravom na privatnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    23. maj 2019 | 18:23

    A gde su slike?

  • kad bolest dolazi u pravo vrijeme a kako dodje tako i ode..

    24. maj 2019 | 12:44

    nije mi jasno kako se optuzenima naglo pogorsa zdravlje kad treba da budu osudenji a da prije toga nisu imali nikakvih problema, dapace.. recimo da je to istina, ako se sad tako "bolesljive" sto ce bit s njima za 10god (necu pitat za vise jer s obzirom na "dijagnozu", ne zna se da li ce i toliko da prezive)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA