≫ 

Hranili bebu kao veganku, pa je umalo izgladneli do smrti: Uhapšeni roditelji u Švedskoj

Dete je podizano samo na majčinom mleku, integralnom pirinču i krompiru

  • 3

Par iz Švedske, koji je svoju bebu hranio kao veganku, provešće u zatvoru tri meseca nakon što je otkriveno da je devojčica skoro do smrti izgladnela. Dete je podizano samo na majčinom mleku, integralnom pirinču i krompiru.

U februaru ove godine roditleji su dete doveli u oblnicu u kritičnom stanju i bez svestu. Doktori su rekli da je od smrti dele sati. 

Sudija u okrugu Getenburg u Švedskoj rekao je u četvrtak da su njeni roditelji bili neodgovorni i ugrozili njen život.

Kupus, zelenis, salata, zelenilo, vegetarijanci, vegani Roditelji su i sami vegani Foto: Pixaby

Medicinari su rekli kako je njeno stanje posledica "produženog izgladnjivanja" i jedan je opisao da je "ono bilo gore od svega što je ikada video u ovoj bolnici", prenosi Lokal.

Nakon tronedeljenog oporavka dete je odvedeno u hraniteljstku porodicu i sve je bolje.

- Prema svojoj ideologiji, roditelji su verovatli da je devojčica "građanka sveta" i nikada je nisu prijavili administraciji, dete nije primilo nikakvu pedijatrijsku negu, niti je iko pratio mere njenog rasta i razvitka. Nije vaksicnisana i nikada je nije pregledao lekar - zvanična je izjava suda, koju prenosi Lokal.

Kako je suda Per Noden rekao, roditleji je nisu namerno povredili, verovali su da rade dobro, a naročito njena majka koja veruje da ljudi mogu da, uz odgovarajuće uslove, prežive bez hrane i vode.

Roditelji sebe nazivaju nomadima i žive sa prijateljima. Iako je tužilac tražio dve do tri godine zatvora, odlučeno je da u zatvoru budu tri meseca (od čega su već odslužili dva), kao i da plate kaznu od 5.000 funti.

VIDEO: Da li bi ste postali vegan zbog akcije golih devojaka?

(Telegraf.rs/Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    24. maj 2019 | 09:39

    Nisu oni hranili dete kao vegana, nego ga uopšte nisu hranili. Deca vegani i te kako postoje i te kako su zdrava i uhranjena ali ne žive samo na majčinom mleku, krompiru i pirinču.

  • Mery.Loo

    24. maj 2019 | 09:51

    Psihijatrijski pregled roditelja...dok ne bude kasno!

  • Iva

    24. maj 2019 | 09:47

    U naslovu piše jedno, a u tekstu drugo. Dete je izgladnjivano i to je problem, a to rade i roditelji svaštojedi. Koliko smo puta, na žalost, čitali da su roditelji izgladnjivali decu ali kada to urade vegani, onda je to vest. Inače, postoje naučna istraživanja koja potvrđuju da su deca vegani zdravija i da im je imunitet puno bolji nego deci svaštojedima - naravno, kod normalnih roditelja vegana koji vode računa o ishrani svoje dece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA