≫ 

Čuli su se jauci iz Dunava, a onda tajac: U sudaru dva broda u Budimpešti poginulo najmanje 7 turista, 19 nestalo (FOTO)

Brod je prevozio 33 osobe, uključujući posadu, uglavnom turiste iz Južne Koreje

  • 3

Najmanje sedam ljudi  je poginulo, a 19 je nestalo kada se sinoć u mađarskom glavnom gradu prevrnuo turistički rečni brod, izvestila je mađarska državna televizija M1.

Nacionalna novinska agencija MTI navodi kako je brod prevozio 33 osobe, uključujući posadu, uglavnom turiste iz Južne Koreje. Južnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je kako je nestalo 19 njihovih državljana, a među nestalima je i šestogodišnja devojčica. Iako su na terenu sve raspoložive službe, šanse za pronalazak nestalih su minimalne jer je vodostaj Dunava visok, a struje su na tom području jake.

Mađarska policija i vatrogasci Printskrin: Youtube/Korea now

Svedoci na obali čuli su zapomaganje iz Dunava, a onda je nastao tajac. Hladna dunavska voda i struja odnela je nizvodno najmanje 19 turista.

Nesreća se dogodila sinoć oko 22 sata, a reč je o brodu poznatom kao "Sirena". Brod ima dve palube i kapacitet od 45 osoba za razgledanje.

Brod je bio privezan u blizini zgrade mađarskog parlamenta, a u njega se zabilo drugo turističko plovilo, nakon čega se prevrnuo na reci, koja je preplavljena jakim strujama nakon oluje u Budimpešti.

U toku je spasilačka operacija.

(Telegraf.rs/Večernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sveto

    30. maj 2019 | 08:31

    Žalosno..Što reči

  • Ratko

    30. maj 2019 | 08:44

    Strašno i tužno, ljudi došli na odmor a takva tragedija,saučešće porodicama utopljenih turista! Velika tragedija!

  • Boki

    30. maj 2019 | 08:45

    Tuga... bas sad sedim prekoputa ovog mosta! Dunav je bas nadosao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA