≫ 

Američki predsednik se sreo sa Terezom Mej, lideri održali sastanak: Evo šta će Tramp dobiti na poklon od britanske premijerke (FOTO)

Tramp izjavio je danas u Londonu da britanska premijerka Tereza Mej treba da "ostane" kako bi SAD i Velika Britanija mogle da naprave trgovinski sporazum

  • 1

Američki predsednik Donald Tramp juče je doputovao u posetu Ujedinjenom Kraljevstvu, a danas se sreo sa britanskom premijerkom Terezom Mej.

On je do Dauning Strita broj 10, stigao u društvu svoje suprure Melanije, a dočekali su ih premijerka Mej zajedno sa supurugom. Parovi su se srdačno pozdravili, a onda su strpljivo pozirali fotoreporterima.

tereza mej, donald tramp, melanija tramp, velika britanija, london Foto: Tanjug/AP

POKLONI ZA TRAMPA I MELANIJU

Britanska premijerka će Trampu dati poklon koji podvlači posebnost transatlantskih odnosa i međunarodnog poretka koji predsednik često ismeva, navodi AP.

Mejova i njen suprug, Filip, za poklon su odabrali uokvireni nacrt Atlantske povelje, deklaraciju koju su potpisali britanski premijer Vinston Čerčil i američki predsednik Franklin D. Ruzvelt u augustu 1941. godine, postavljajući zajedničke ciljeve za svet, uključujući i slobodniju trgovinu, razoružanje i pravo na samoopredeljenje svih naroda, prenosi agencija.

tereza mej, donald tramp, melanija tramp, velika britanija, london Foto: Tanjug/AP

Deklaracija je pomogla u postavljanju temelja za Ujedinjene nacije i Svetsku trgovinsku organizaciju.

Poklon je kopija Čerčilovog ličnog nacrta dokumenta, s njegovim revizijama crvenom olovkom.

Prva dama Melanija Tramp dobila je set za čaj koji je kreirala britanska dizajnerka Ema Bridžvoter.

SASTANAK TRAMPA I MEJ

Tramp izjavio je danas u Londonu da britanska premijerka Tereza Mej treba da "ostane" kako bi SAD i Velika Britanija mogle da naprave trgovinski sporazum.

tereza mej, donald tramp, melanija tramp, velika britanija, london Foto: Tanjug/AP

Njih dvoje se sastaju, samo nekoliko dana pre nego što će se Mejova u petak povući sa dužnosti lidera vladajuće Konzervativne partije, što znači i sa mesta predsednice vlade.

Glavni prioritet oboje lidera je mogući sporazum o bilateralnoj trgovini koji bi stupio na snagu kada Velika Britanija izađe iz Evropske unije.

tereza mej, donald tramp, melanija tramp, velika britanija, london Foto: Tanjug/AP

Pre sastanka s poslovnim liderima, Tereza Mej izjavila je da se ekonomski odnosi dve zemlje mogu proširiti i da trgovinski sporazum može biti dobar za obe strane.

tereza mej, donald tramp, melanija tramp, velika britanija, london Foto: Tanjug/AP

Tramp je poručio Terezi Mej: "Hajde da sklopimo sporazum!"

U medijima su se pojavile i zajedičke fotografije sa sastanka Trampa i premijerke Mej, kojem su prisustvovali njihovi bliski saradnici, među kojima je i Trampova ćerka Ivanka. Ovaj susret je održan u palati Sent Džejms u Londonu.

(Telegraf.rs/Spuniknews.com/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvrk

    4. jun 2019 | 14:38

    Ova slika ti je kao ona naša poslovica. Nije kome stoji nego ko ima. Ako ćemo pošteno Melanija je riba za ono groblje od lepote tamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA