Drama u Bundestagu: Poslanici legli nasred sale i pravili se mrtvi kako bi skrenuli pažnju na ozbiljan problem (FOTO)

"Budite spokojni, sutra u podne bi trebalo da otvorim sednicu parlamenta, a do tada bi trebalo da odete", obratio im se predsednik parlamenta

  • 3

Poslanici Bundestaga imali su neobičan performans usred sednice. U trenutku kada je predsednik parlamenta Volfgang Šojble dao znak za početak sednice, aktivisti koji se bore za klimatske uslove, legli su nasred sale i pravili se mrtvi, kako bi ukazali na klimatske probleme i nezainteresovanost parlamenta za pronalazak rešenja.

Nosili su transparente sa natpisom: "Vaša klimatska politika - katastrofa", a onda su izveli pomenutu tačku, prenosi "Bild".

Kada je ugledao šta se dešava, Šojble je pokušao da se našali.

- Budite spokojni, sutra u podne bi trebalo da otvorim sednicu parlamenta, a do tada bi trebalo da odete - prvi čovek Bundestaga.

bundestag, poslanici, klima, aktivisti Foto: Tanjug/AP

Performans aktivista, međutim, nije prekinuo sednicu.

Aktivista Maksimiljan Rajmers objasnio je neobičnu i originalnu akciju klimatskih aktivista.

- Političar CDU Volfgang Šojble zalaže se za neuspelu politiku klime. "Smrt" aktivista treba da izvrši pritisak na saveznu vladu da se pozabavi tim pitanjem - rekao je Rajmers.

(Telegraf.rs/Bild)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    4. jun 2019 | 18:05

    Nigde ne cveta sad dodjoh iz robne kuce alata i gradj, materijala kaze zenska tri meseca nisu platu primili a jaki su,eto kakva je nemacka.

  • PRC

    4. jun 2019 | 20:35

    Ima jedna poslanica preko koje vredi leći.

  • zeka

    5. jun 2019 | 09:03

    Pa to ti je kad narod izludi ...a bice jos gore jer sami sebe unistavaju a hoce cijelu evropu ko prije ...pa ce na kraju da naj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA