Izvučena još dva tela iz Dunava posle sudara brodova, broj žrtava popeo se na 15

Na brodu su se nalazili turisti iz Južne Koreje

  • 0

Još dva tela izvučena su iz Dunava, čime se broj nastradalih u nesreći nakon sudara turističkog broda i kruzera u Budimpešti, popeo na 15.

Od 33 Južnokorejaca koji su se nalazili na brodu, njih 13 i dva mađarska člana posade još uvek se vode kao nestali.

Nakon sudara turističkog broda Hableani sa kruzerom spaseno je sedam južnokorejskih turista, preneo je AP.

Velika dizalica bi mogla da podigne Hableani iz vode narednih dana, navodi agencija.

Nesvakidašnja nesreća u Mađarskoj bila je udarna vest u medijima širom Evrope, a potencijalni turisti koji su planirali da posete mađarsku prestonicu i da plove Dunavom, u velikoj su dilemi da li, posle svega, da to učine.

Poznato je da je Budimpešta atraktivna destinacija za mini odmor turista iz Srbije, uz nezaobilazno krstarenje Dunavom. Naši državljani u velikom broju uplaćuju aranžmane za Budimpeštu, što zbog blizine, što zbog prihvatljivih troškova.

- Policijske propise o saobraćaju ne utvrđuje policija, ali je na policiji odgovornost za sprovođenje ovih pravila. Kako bismo osigurali bezbednost vodenog saobraćaja, vršimo redovne patrole na celoj dužini toka Dunava kroz mađarsku teritoriju. U Budimpešti, na mestu nesreće i ostalim delovima rečnog toka trenutno je šest patrolnih policijskih brodova na dužnosti - rekli su iz mađarske policije za Telegraf.rs.

Pogledajte snimak sudara:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA