≫ 

Ovo je pilot koji je poginuo u helikopteru koji se srušio na Menhetnu (FOTO) (VIDEO)

Radio je i kao vatrogasac, a preminuo je 45 minuta posle nesreće

  • 0

Pilot helikoptera poginuo je kada je letilica udarila u krov nebodera na Menhetnu i zapalila se, saopštila je vatrogasna služba Njujorka. Zbog ovog događaja nekoliko okolnih zgrada je evakuisano.

Veliki broj pripadnika Hitne pomoći se ubzro našao na licu mesta gde se dogodila nesreća i gde je poginuo pilot Tim Mekormak.

Incident se dogodio neposredno pre 14 časova, a dim se video sa krova zgrade od 54 sprata, u kojoj se nalazi i poznati restoran.

Tim McCormack Foto: Facebook/The Offical East Clinton Volunteer Fire Department

Menadžer aerodroma u Nju Džersiju je potvrdio da je pilot koji je upravljao helikopterom bio Mekormak, koji je takođe radio i kao vatrogasac.

Paul Dudli sa aerodroma je rekao za Njujork Tajms da je Mekormak angažovan da leti za vlasnika helikoptera, Danijela Bodinija.

Tim McCormack Foto: Facebook

Zvaničnici su rekli da je Mekormak (58) krenuo sa heliodroma u 34. ulici, i to samo 11 minuta pre nego što se helikopter srušio na vrhu zgrade od 750 metara.

Pilot, čiji su otac i deda takođe bili vatrogasci, preminuo je 45 minuta posle nesreće. Mekormak je duži niz godina bio šef dobrovoljne vatrogasne služe Ist Klinton, a prema podacima sa njegovog Fesjbuka, navodno je bio razveden.

Tim McCormack Foto: Facebook

On je radio za ovu službu od 1994. do 2019. godine, a šef je bio 10 godina. Nedavno je na društvenim medijima podelio poruku u spomen na 343 vatrogasca koji su poginuli u napadu 11. septembra 2001. godine. Često je delio snimke iz kokpita svog aviona.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da nema naznaka da je reč o "terorističkom aktu", preneo je sinoć Rojters.

AP navodi da je helikopter leteo po jakoj kiši, u vazdušnom prostoru koji je trebalo da bude zabranjen.

Prema restrikcijama letenja, koje su na snazi otkako je predsednik Donald Tramp stupio na dužnost, zabranjeno je letenje ispod 914 metara u krugu od 1,6 kilometara od Tramp kule, koja je udaljena samo nekoliko blokova od mesta nesreće.

Za sada nije poznato zašto je pilot uleteo u taj deo Menhetna, ali vlasti navode da je reč o prinudnom sletanju.

Njujorški vatrogasci su saopštili da su njihovi pripadnici na licu mesta, dok je oko zgrade na koju se letelica srušila, u blizini Sedme avenije, više od 10 kola Hitne pomoći.

helikopter, zgrada, njujork Foto: Tanjug/AP

Tramp je na Tviteru naveo da je obavešten o nesreći, koja se dogodila oko 14 časova po lokalnom vremenu, i pohvalio službe koje su izašle na lice mesta da su uradile "fenomenalan posao".

AP navodi da izgleda da niko nije bio još u helikopteru kada se dogodila nesreća.

Guverner americke države Njujork Endru Kuomo rekao je novinarima da požar, koji je izbio posle pada helikoptera, pod kontrolom.

helikopter, zgrada, njujork Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Dejli Mejl/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA