≫ 

Lažni srpski MMA borci uhapšeni u Rumuniji: U cisternu strpali 12.500 boksova cigareta (FOTO, VIDEO)

Rekli su da idu na takmičenje, ali nisu znali da kažu ni gde se niti kada se održava to takmičenje, zbog čega su odmah bili sumnjivi

  • 9

Petorica srpskih državljana, među kojima i četvorica navodnih MMA boraca, uhapšeni su nedaleko od Temišvara jer su u cisterni umesto gasa prevozili 12.500 boksova cigareta!

Policija je u nedelju uveče zaustavila cisternu beogradskih tablica, firme "Trans Gas Crane 2006 DOO" koja je u Rumuniju ušla preko prelaza kod grada Žambolija.

Rumunija, hapšenje Foto: Pressalert/DIICOT

Od vozača su tražili da provere cisternu, a vozač je pokušao da ih prevari, tvrdeći da je rezervoar pod pritiskom, pošto, navodno, prevozi gas. Međutim, policajci su bili uporni i otkrili su ogromno skladište cigareta "ašima", koje su među najtraženijima na crnom tržištu. U "mercedesu" A klase, koji je bio u pratnji cisterne, bila su četiri MMA borca, koji su nadgledali cisternu.

Rekli su da idu na takmičenje, ali nisu znali da kažu ni gde se niti kada se održava to takmičenje, zbog čega su odmah bili sumnjivi.

Rumunija, MMA borci, hapšenje, šverc, cigarete Foto: Pressalert

Vađenje cigareta trajalo je celu noć, jer su kutije bile pažljivo postavljene u prazna mesta u rezervoaru.

- Da cisterna nije služila za prevoz nafte ili gasa, dokaz su unutrašnji zidovi koji su potpuno zarđali - naveli su lokalni mediji.

Rumunija, hapšenje Foto: Pressalert/DIICOT

Sumnja se da je njihov cilj bio da cigarete dostave partnerima, a zatim da se vrate u Srbiju. Grupa je, kao se sumnja, to radila na svakih 15 dana, a cigarete su iz Crne Gore stizale u Srbiju, a potom su transportovane u Rumuniju. Jedan od uhapšenih se čak smeškao i pozdravljao snimatelja, dok ga je policija vodila s lisicama na rukama.

VIDEO: Dva Srbina u rumunskom zatvoru zbog učešća u međunarodnom švercu narkotika

(Telegraf.rs/pressalert)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA