≫ 

Tri sestre koje su ubile oca koji ih je zlostavljao i silovao, ipak će biti optužene za ubistvo

Advokati su tražili da se optužbe za ubistvo odbace za sve sestre ili da se ublaže, tako da se slučaj predstavi kao ubistvo iz samoodbrane

  • 5

Tri tinejdžerke koje su ubile svog oca silovatejla biće optužene za ubistvo, što je izazvalo uznemirenost među ruskim advokatima i aktivistima za ljudska prava, prenosi Dejli Mejl.

Dve od tri sestre, Kristina i Angelina Kačaturijan, bi mogle da budu osuđene na zatvorsku kaznu u trajanju od osam do 20 godina, iako su zvanični svedoci u istrazi istakli da ih je otac više puta mučio, seksualno zlostavljao i silovao.

Najmlađa sestra Marija (17) nije shvatala šta njeni postupci znače, kada se udružila sa sestrama da ubiju oca pedofila Mihaila Kačaturijana (57). On je uboden u srce lovačkim nožem.

Kao rezultat toga, Marija se neće suočiti sa zatvorskom kaznom bez obzira na presudu.

Advokati su tražili da se optužbe za ubistvo odbace za sve sestre ili da se ublaže, tako da se slučaj predstavi kao ubistvo iz samoodbrane.

Tri sestre su imale 19, 18 i 17 godina, kada je otac ubijen, ranije su puštene iz pritvora po nalogu sudije. U istrazi su viđene kao žrtve dugogodišnjeg zlostavljanja od strane oca mafijaša.

Sada je odluka o nastavku suđenja vezano za ovo ubistvo u velikoj meri razočarala njihove advokate i borce za ljudska prava u Rusiji.

Khachaturyan Aurelia, majka Hačiturjan sestara Majka optuženih sestara je takođe bila žrtva svog muža, pa je pobegla od kuće Foto: Profimedia

Taj potez je usledio uprkos činjenici da su kriminolozi, psijatri i medicinski stručnjaci preporučili ruskom istražom odboru da optužbe za ubistvo budu odbačene.

Njihovi advokati ističu da su sestre prave žrtve i tvrde da je otac bio tiranin koji je protiv ćerki upotrebio brutalno nasilje.

Službeno stručno mišljenje je potvrdilo tvrdnje sestara da je otac silovao Kristinu i Angelinu.

Skoro 50.000 ljudi je potpisalo peticiju kojom zahteva da se optužbe za ubistvo odbace i da se pokrene tužba protiv ubijenog oca za nasile i seksualno zlostavljanje.

U ovo slučaju je samoodbrana očigledna i postoje svedoci, ističe jedan od advokata.

Na dan ubistva, devojčice su uzele očev lovački nož, jer su se plašile da će ih pretući, rekle su pred sudom.

Marija je prethodno bila ranjena nožem, kao i njihova majka Aurelija, koja je pobegla iz porodične kuće.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    20. jun 2019 | 08:21

    Bila bi nepravda osuditi ih. Takav otac i ne treba da živi.

  • Roki

    20. jun 2019 | 08:54

    Ako je suditi po glupavim zakonima, mi i Rusi smo stvarno braća.

  • Silvija

    20. jun 2019 | 11:32

    A majka ,gde je ona,jadna deca,ceo zivot im je upropascen,Dobro su uradile a onaj koji ih tera na sud ,pojma nema sta su one sve prezivljavaleZa one koji svoju decu unistavaju za njih nije zivot,jedino zatvor ili grob,grob ne ,nego cremirati/spalitiOni su svesni sta rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA