≫ 

Otac tresao tromesečnog sina sve dok mu oči nisu prokrvarile: Jezivi detalji ubistva u Velsu

Metju Džons (26), inženjer elektrotehnike, optužen je da je snažnim trešenjem ubio svoju bebu

  • 0

Metju Džons (26) optužen je da je ubio svog sina Kodija starog svega 3,5 meseca u decembru 2016. godine, a zločin je počinio tako što je malenog Kodija jako tresao sve dok mu oči nisu prokrvarile, otkriveno je na suđenju.

Naknadnim pregledima otkriveno je da su Kodijeve povrede verovatno nastale usled "epizode ​​povrede glave koja je uključivala mehanizam jakih potresa", čulo se na sudu. Maleni Kodi imao je krvarenja na dva dela mozga, kao i oticanje mozga, retinalna krvarenja (višestruka mala krvarenja u oba oka) i modrice na čelu.

Umro na Univerzitetskoj bolnici u Kardifu 8. decembra 2016. godine, a takođe je imao i starije povrede, uključujući frakture na rebrima i levoj ruci, i krvarenje na mozgu.

Metju Džons, međutim, poriče ubistvo svog sina, izveštavaju lokalni mediji. Ovaj inženjer elektrotehnike navodno je 7. decembra 2016. tresao Kodija s takvom snagom da je beba završila sa "katastrofalnim i smrtonosnim povredama na glavi i očima". Tužilac Pol Levis izjavio je da je Džons radio noćnu smenu 6. decembra i da se vratio u porodičnu kuću na južnoj obali oko 8.30 sati 7. decembra, pre odlaska u krevet.

Oko 17 sati,  njegova supruga Pola ostavila ga je sa bebom dok je ona otišla u posetu svojoj sestri koja je živela u blizini. Levis je rekao na sudu da je Kodi bio "savršeno zdravo i srećno dete" kada je gospođa Pola napustila porodičnu kuću. Ali odmah posle 18 sati, gospođa Pola je dobila poziv od Džonsa koji je rekao da Kodi neće da prestane da plače. Tada mu je rekla da iskoristi neki gel za čišćenje zuba da ga smiri.

Beba, Plač Beba je jako plakala, a Metju je pozvao ženu u panici, ne znajući kako da ga smiri, Foto: Pixabay.com

Nekoliko minuta kasnije, Džons ju je ponovo nazvao rekavši "to je beba, ne znam šta nije u redu" i rekao joj da odmah dođe kući. Кada je stigla, videla je muža kako drži omlitavelog Kobija. Levis je rekao sudu da je Kodi odmah odveden u bolnicu, a CT je pokazao nedavno subduralno krvarenje na levoj strani mozga i dalje krvarenje na desnu stranu. Bio je prebačen u Univerzitetsku bolnicu u Velsu gde je dalje skeniranje pokazalo da je i Kodi imao oticanje mozga.

Kodi je hitno operisan, ali je umro sledećeg dana.

Džons je ispričao sudu da je drža Kodija kada je posegnuo za gelom za čišćenje zuba i lutkom, a Kodi se u tom trenutku povukao i pao na krevet. Džons je rekao da je Кodi tom prilikom udario glavu i da se onesvestio. Tužilac je pak naveo da je naknadnim pregledom utvrđeno da su Kodijeve povrede najverovatnije uzrokovane "traumom glave koja uključuje jake potrese". Medicinski uzrok smrti koji je dao patolog bio je “katastrofalna povreda glave”.

- Stručno medicinsko mišljenje je da pad niskog nivoa sa ruku okrivljenog na krevet nikada nije mogao da dovede do primećenih krvarenja u mrežnici. Tip scenarija koji bi mogao izazvati takvu povredu je veliki sudar automobila. Tvrdimo da su povrede nastale kao posledica namernog nasilja koje je optuženi počinio nad sinom - verovatno u obliku i trešenja - naveo je tužilac.

Branivši Džonsa, Ričard Smit je rekao: „Ovo je dobar čovek, on nije zao. Voleo je Kodija. Čujemo da je Кodi bio jak dečak. Povremeno bi se jako odgurnuo. Bio je teška i zahtevna beba koja je ostavljala majku i oca umornim."

Suđenje se nastavlja.

VIDEO: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(Telegraf.rs/mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA