Izraelski premijer Benjamin Netanjahu: Liban i Hezbolah ćemo "zgromiti" ako nas napadnu

Izjava Netanjahua usledila je nakon intervjua lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha za televiziju "El manar" povodom 13. godišnjice Drugog libanskog rata

  • 1

Izrael će "zgromiti" Liban i Hezbolah, ukoliko se ta oružana grupa usudi da napadne izraelsku državu, poručio je premijer ove zemlje, Benjamin Netanjahu.

Njegova izjava usledila je nakon intervjua lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha za televiziju "El manar" povodom 13. godišnjice Drugog libanskog rata.

Netanjahu je Nasralahove komentare nazvao "hvalisavim rečima", uz upozorenje da će Hezbolah, zajedno sa Libanom, da se suoči sa razarajućim vojnim udarcem, ukoliko se usudi da "učini nešto glupo i napadne Izrael", javio je list "Jerusalim post".

Komentari izraelskog premijera usledili su 5 dana nakon odgovora Netanjahua iranskom zvaničniku koji je prošle sedmice zapretio da će Izrael biti uništen u roku od 30 minuta ukoliko odluči da napadne Iran.

U video-snimku u kojem Netanjahu stoji ispred avina "F-35" u avio-bazi Nevatim, premijer je upozorio da iranski avioni mogu da dođu do bilo koje tačke na Bliskom istoku, uključujući Iran i Siriju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA