Za 7 dana Ružičasti bandit opljačkao 4 banke: FBI okončao poteru uhapsivši lopova sa pink torbom

- Ružičasta dama je promenila svoj imidž u narandžasto odelo - rekao je šerif oblasti Pit na Fejsbuku, misleći na zatvorsku uniformu

  • 1
Pink Lady Bandit Foto: FBI Charlotte, Pitt County Sheriff's Office

Potera za ženom koju je američki FBI nazvao "ružičasti bandit" okončana je nakon što je Sirs Baez (35) uhapšena u nedelju u Severnoj Karolini.

Baez je optužena da je od 20. jula opljačkala četiri banke duž američke Istočne obale. Nadimak od federalnih vlasti dobila je zahvaljujući svojoj ružičastoj torbici koju je nosila sa sobom u najmanje dve pljačke. Baezova je takođe često nosila velike sunčane naočare, trenerku i kačket.

Pink Lady Bandit Sirs Baez, Foto: FBI Charlotte, Pitt County Sheriff's Office

Tokom svake pljačke, ona je pokazivala bankarskim službenicima poruku u kojoj traži da joj predaju novac.

Prva pljačka se dogodila 20. jula u Karlajnu u Pensilvaniji, kad je nekoliko minuta pre podneva u banku Orstaun ušla žena i prosledila službeniku poruku u kojoj traži novac.

- Poslednji put je viđena kako beži iz banke pešice – rekla je policija Karlajla.

Tri dana kasnije, “pala” je druga banka, u Rehebot Biču u Delaveru, a krajem prošle nedelje "ružičasti bandit" opljačkao je još dve banke u Severnoj Karolini. Prva je bila u Ejdenu u četvrtak, nakon čega je Baezova otputovala 300 kilometara jugozapadno do Hamleta i opljačkala drugu banku u subotu.

FBI je osim Baezove uhapsio i njenog saučesnika, Aleksisa Moralesa (38), prenosi Blic. Oni su uhapšeni bez opiranja u hotelu u Šarlotu u nedelju. Iz kancelarije FBI u Šarlotu je saopšteno da su "dokazi sakupljeni tokom istrage odveli agente i policajce do identifikacije Sirs Baez kao žene koja je opljačkala najmanje četiri banke”.

Pink Lady Bandit Baezova i njen saardnik Morales, Foto: FBI Charlotte, Pitt County Sheriff's Office

- Ružičasta dama je promenila svoj imidž u narandžasto odelo - rekao je šerif oblasti Pit na Fejsbuku, misleći na zatvorsku uniformu.

On je takođe pohvalio lokalne i federalne zvaničnike za brzo hapšenje. Par je trenutno u pritvoru u Grinvilu, u oblasti Pit, a kaucija je određena na četiri miliona dolara za svakog od njih. Baezova i Morales su optuženi za oružanu pljačku i zaveru za oružanu pljačku zbog napada u Severnoj Karolini. Verovatno im sledi još dodatnih optužnica od drugih državnih agencija i možda čak federalna.

Nije poznato o kom je oružju reč, niti koliko su para "ružičasti bandit" i njen saučesnik ukrali iz bilo koje od četiri banke. Tokom potere FBI je ponudio nagradu od 10.000 dolara za informaciju o osumnjičenima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panic

    31. jul 2019 | 00:20

    Dobice 30 god minimalno steta sto nisu pruzili otpor da ih izresetaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA