≫ 

Studentkinja (19) skočila iz aviona u smrt: Borba trajala nekoliko minuta, ovo je poslednji razgovor

Alana je bila odličan student biologije na Kembridžu. Poginula je na Madagaskaru usled skoka iz aviona pod sumnjivim okolnostima

  • 6
Alana Cutland Foto: Facebook

Alana Katlend (19), studentkinja druge godine Univerziteta u Kembridžu, otvorila je vrata aviona i skočila u smrt sa oko 1.500 metara visine dok je bila na fakultetskom putovanju na Madagaskaru. Pre toga, prijateljica ju je nekoliko minuta držala za noge kako bi je spasla.

U borbi za spasavanje života 19-godišnjakinje borili su se njena prijateljica, britanska turistkinja Rut Džonson, kao i pilot, rekla je šefica policije Madagaskara Sinola Nomendžahari.

Međutim, nakon nekoliko minuta borbe, Alana se istrgla iz njihovih zahvata i skočila u smrt.

Nesreća se dogodila 10 minuta nakon poletanja od mesta gde je bila kako bi proučavala retke vrste rakova.

Alana Cutland Alana je skočila iz letelice na Madagaskaru pravo u msrt; Foto: Facebook

Detektivi su istragom utvrdili da je studentkinja pretrpela napad paranoje, jer nije bila zadovoljna ishodom svojih pronalazaka. Takođe se dodaje da je neposredno pre smrti sa roditeljima imala niz neprijatnih razgovora, što je takođe uzeto u razmatranje kao jedan od mogućnosti dovođenja do smrti.

Policija je ispitivala osoblje hotela u kom je Alana bila smeštena, kao i njenu prijateljicu i pilota koji su je poslednji videli živu i koji su uložili napore kako bi je spasli. Proveravali su njen prtljag, kao i poruke i pozive u telefonu.

Strahuje se da će potraga za njenim telom biti vrlo teška i duga zbog nepristupačnog terena u kom je pala, a da stvar bude još gora, tu ima mnogo divljih životinja za koje se pretpostavlja da bi mogle da pojedu njen leš.

Članovi porodice naveli su u saopštenju da ih je smrt Alane slomila. Ističu takođe da je bila pametna, talentovana devojka i odličan student.

Alana Cutland Alana je bila odličan student; Foto: Facebook

- Alana je bila avanturistički nastrojena, oduvek je želela da istraži nešto novo i rado je prihvatala svaku priliku sa velikim entuzijazmom i avanturističkim duhom. Uvek je tražila način da produbi svoje znanje i iskustvo na najbolji mogući način. Bila je bila uzbuđena zbog odlaska na Madagaskar, gde je želela da oplemeni svoje znanje o prirodi i nauci - navela je između ostalog njena neutešna porodica.

Sa Univerziteta Kembridž takođe su se sa bolom oprostili od svoje studentkinje.

- Duboko smo šokirani vešću o smrti naše studentkinje. Za dve godine, koliko je provela sa nama, ostavila je dubok trag na koledžu u različitim sferama. Mnogo će nam nedostajati - navedeno je u saopštenju.

VIDEO: Akrobatsko sletanje aviona u Mjanmaru

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto!

    1. avgust 2019 | 10:42

    "Ističu takođe da je bila pametna, talentovana devojka i odličan student." Takvi najlakse puknu.

  • Žalosno

    1. avgust 2019 | 11:16

    Baš tuga, kako neko u momentu pukne. A da je ovo bilo kod nas mogu da zamislim komentare -To može samo u zemlji smrdiji -kriv predcednik i sns -i mnogo drugih komentara sa kojima se susrećemo kojima tu nije ni mesto ni tema.

  • Martin Tomić

    1. avgust 2019 | 12:26

    Ljudi jeste li vi svesni da je ovo laž vrata na avionu posle poletanja ne mogu da se otvore usled povećanog pritiska na sam avion, postoje i procedure za hitno otvaranje ali tada pilot i posada jedini smeju i mogu da izvedu to, na visinama ispod 700 metara ili slično.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA