≫ 

Grk dobio batine na Halkidikiju zbog peškira na plaži. Tukli su ga pred ženom i decom (VIDEO)

Pretučen jer je hteo da zauzme mesto na plaži u blizini bara, na šta potpuno ima pravo

  • 25
grk, pretučen, plaža, halkidiki Printscreen: Facebook/Γιαννης Κοτσαπουικιδης

Muškarac grčke nacionalnosti pretučen je na plaži na Halkidikiju u prisustvu supruge i dece, samo zato što je hteo da svoj peškir prostre u blizini plažnog bara.

U Grčkoj inače, važi pravilo da nema privatnih plaža, već da zakupci mogu da zakupe samo deo plaže i to tako da prva tri metra od mora ostave slobodno, gde svako može da dođe i koristi besplatno. Međutim, za to pravo i sami Grci, ali i turisti moraju bukvalno da se izbore zbog bahatih i gramzivih zakupaca.

Upravo se to desilo i ovom Grku, čiji je video sa upozorenjem turistima objavljen na Fejsbuk stranici "Live from Greece".

- Nastavlja se okupacija plaža od strane bič barova na Halkidikiju! Čovek je sa svojom porodicom došao na plažu Ahlada blizu mesta Sarti, postavio svoje stvari kako bi se okupali i proveli dan na plaži. U tom trenutku mu je zatraženo da ode iz bara, tj. sa plaže, od strane vlasnika bič bara. Kada je odbio krenuli su da ga izbacuju čuvari bara, a kako sam kaže: gorile - napisao je jedan od administratora ove Fejsbuk grupe.

Podsetimo, u Grčkoj ne postoje privatne plaže i turisti zapravo svaku plažu mogu da koriste besplatno. Postoji mogućnost zakupa plaže, ali on se ne odnosi na prostor duž samog mora i širine tri metra od vode.

Uprkos ovom pravilu, mnogi zakupci ne dozvoljavaju kupačima da priđu vodi, a problemi često nastaju i ukoliko pokušate da unesete svoj frižider, hranu, piće, raširite peškir, odnosno odbijete da koristite ležaljku ili bilo koju uslugu na osnovu koje će zakupac plaže ili vlasnik plažnog bara profitirati.

Protiv gramzivih zakupaca koji plaže bukvalno okupiraju, organizovano je nekoliko protesta u Grčkoj tokom prošlog leta.

Ukoliko se ovako nešto desi i vama, savet je da se obratite policiji ili obalskoj straži.

(Telegraf.rs/Live from Greece)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ексокустодијан

    6. avgust 2019 | 14:33

    Грекос хтео да се распростре на грчкој плажи?!?!мЕ не може!!!

  • Jeretik

    6. avgust 2019 | 14:34

    Za komentatore koji su promašili temu. Javno dobro je ono dobro, koje država određuje za RAVNOPRAVNO korišćenje za SVE građane. U konkretnom slučaju, ova tri metra od mora.

  • Uzi

    6. avgust 2019 | 14:27

    Pre deset dana sam letovao na Halkidikiju,na svakoj plaži gde smo se kupali ispred barova i ležaljki koje su oko 2-3 metra udaljene od mora,naši zemljaci isključivo tu postave asure ,peškire i suncobrane. Grci nisu reagovali na to nikad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA