• 3

Vazdušni napad na turski konvoj u Siriji: Poginulo troje civila, ranjeno 12 osoba

Konvoj Turskih oružanih snaga krenuo je rano jutros ka kontrolnom punktu s ciljem zaštite civila i prohodnosti puteva u tom regionu

  • 3

Najmanje troje civila je ubijeno, a 12 je ranjeno u vazdušnom napadu na turski vojni konvoj kod kontrolnog punkta u sirijskom regionu Idlibu.

- Najoštrije osuđujemo napad koji predstavlja grubo kršenje postojećih sporazuma, saradnje i dijaloga između Turske i Ruske Federacije - navodi se u saopštenju turskog Ministarstva odbrane, prenosi Turska radio-televizija.

Konvoj Turskih oružanih snaga krenuo je rano jutros ka kontrolnom punktu s ciljem zaštite civila i prohodnosti puteva u tom regionu.

U vazdušnom napadu stradali su civili koji su bili u ili u blizini konvoja.

turski konvoj, sirija

Stradali su civili u blizini konvoja; Foto: Tanjug/AP

Iz Ministarstva odbrane Turske su saopštili da su vlasti Rusije blagovremeno obaveštene o slanju turskog konvoja na kontrolni punkt, te pozivaju na preduzimanje adekvatnih koraka kako se slični incidenti ne bi ponovili.

Turska i Rusija su u septembru prošle godine postigle sporazum o uspostavi deeskalacijske zone za civile u Idlibu koji važi za najveće uporište sirijske opozicije.

Snage odane režimu sirijskog predsednika Bašara al Asada ne pridržavaju se sporazuma i izvode stalne napade u tom regionu na severozapadu Sirije.

(Telegraf.rs/TRT)

Komentari

  • Cune

    Votka cini cuda.

  • Miloš

    Baš mi je čudno da su Sirijci gađali vojni konvoj turske vojske na severu Sirije. Inače turci ne pomažu teroristima, ma jok.

  • Aca

    U vojnom konvoju poginuli civili... Da nisu jos i deca?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima