Demonstranti u Hong Kongu u znak protesta formirali lanac dug oko 40 kilometara držeći se za ruke

Neki od njih su podigli ruke, a drugi su telefonima osvetljavali ulice

  • 8
hong kong Foto: Tanjug/AP

Demonstranti koji nedeljama protestuju u Hongkongu okupili su se na ulicama držeći se za ruke i tako formirali ljudski lanac po ugledu na protest protiv sovjetske vlasti u baltičkim zemljama pre 30 godina.

hong kong Foto: Tanjug/AP

Hiljade demonstranata na protestima nazvanim "Hongkoški lanac", držeći se za ruke, ispunili su stanice podzemne železnice i ulice, prenosi AP.

hong kong Foto: Tanjug/AP

Neki od njih su podigli ruke, a drugi su telefonima osvetljavali ulice. Organizatori su se nadali da će lanac pratiti liniju metroa dužine 40 kilometara.

hong kong Foto: Tanjug/AP

To je bio poslednje okupljanje pokreta koji je pre 11 nedelja počeo pozivima da se ukine sada suspendovani zakon o izručenju, a potom se proširio na zahteve za demokratijom i nezavisnom istragom navodne policijske brutalnosti tokom protesta.

hong kong Foto: Tanjug/AP
hong kong Foto: Tanjug/AP

Navedeno je da su za formiranje lanca inspiraciju pronašli u "Baltičkom lancu", mirnim političkim demonstracijama, koje su se dogodile 23. avgusta 1989, kada se oko dva miliona ljudi uhvatilo za ruke u ljudskom lancu dugom 600 kilometara preko tri države - Estonije, Letonije i Litvanije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. avgust 2019 | 23:52

    HONG KONG JE U KINI I ZA NJIH BI TREBALI DA VAZE ZAKONI KINE JEDINO AKO ENGLEZI NE ZELE DA IH OPET OKUPIRAJU DO KRAJA VEKA!!!! OVO MI JE NESTO VEC POZNATO!! PRICE O ZAPADNOJ DEMONKRATIJI!!

  • M

    24. avgust 2019 | 07:47

    Ako nastave uskoro novi Tjenamen.

  • Okan

    24. avgust 2019 | 07:14

    Mogu ovako do GB da se protežu i natežu, džaba im je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA