≫ 

Devojčice od 7 godina primorane da rade u bordelu i sanjaju dan kada će pobeći odatle

Neke su tamo rođene, a neke dovedene na silu, dok postoje i žene kojima je to jedini način zarade

  • 7
Bordel deca Bangladeš Printskrin: BBC

Iako na prvi pogled izgleda kao još jedno obično selo u Bangladešu, zapravo je jedan od najvećih bordela na svetu. Oko 1.000 dece živi u bordelu, a seks kao posao ovde je legalan za osobe iznad 18 godina. Međutim, BBC je tamo našao i mlađe devojčice, od kojih neke imaju i sedam godina, koje su uvučene u ovaj život. Druge kažu da su tamo odvedene na silu ili prevaru.

Jedna od njih, kako je rekla za BBC, imala je 19 godina kada je dovedena u bordel. Naterana je tamo da ostane, protiv svoje volje.

- Rekao mi je kako ću ići negde drugde, prevario me je - rekla je ona za BBC.

Aki je radi kao savetnik za lokalnu humanitarnu organizaciju. Ona ide oko bordela i pokušava da pomogne seksualnim radnicama i da im pruži malo podrške.

Međutim, često se dešava da, kada želi da porazgovara sa devojkama, one su u to vreme sa mušterijama, pa mora da sačeka ispred vrata.

Među njima ima i devojaka koje su rođene u bordelu. Prvog klijenta imala je pre 15 godina, kada je imala samo 11 godina. Kaže da nikako nije dobro živeti u ovakvom mestu.

- Bilo bi dobro kada bih mogla da odem odavde. Često odlazim da bih videla majku, ali se vraćam jer mi je potreban novac. Volela bih da što pre mogu da odem odavde. Moja ćerka sada ima 11 godina, ne znam koliko će još proći dok je ne uzmu od mene - rekla je ona.

Organizacija "Spasimo decu" otvorila je školu za decu od pet do šest godina u blizini. Neka od dece su iz bordela.

- Deca nose karmin, a mi im govorimo da to ne treba da rade jer su previše mladi. Često ih pitam šta žele da budu kada porastu, a ona mi odgovore da žele da budu kao njihove majke. Govorim im da mama radi loš posao - rekla je učiteljica za BBC.

U školi postoji i večernja nastava za decu do 12 godina, ali kada se ona zatvori, neka deca ostaju sama jer niko ne dođe po njih.

Deca su za BBC rekla kako se plaše da uveče idu od škole do kuće, jer je na tom putu, u blizini bordela, bilo nekoliko ubistava u poslednjih nekoliko meseci.

Ovo područje je veoma opasno, piše BBC.

U sigurnoj kući u blizini nalazi se oko 20 devojčica koje su spasene iz bordela. One imaju od 7 do 17 godina.

Jedno od glavnih pravila sigurne kuće jeste da se devojčicama nikada ne dozvoli da se vrate u bordel.

BBC prenosi kako često i majke teraju svoje ćerke da rade u bordelu.

- Bila je lepa, visoka i pamenta, ali pod pritiskom da radi u bordelu. Jedne noći majka je naterala mušteriju da uđe u njenu sobu. Kada je otišao, ona se obesila - ispričala je radnica sigurne kuće.

Sa druge strane, neke žene koje su primorane da rade u bordelu, nadaju se da njihova deca to neće moći i žele da imaju svetliju budućnost.

Humanitarna organizacija mesečno novčano pomaže tim devojčicama, ali to nije dovoljno, zbog čega njihove majke zarađuju novac na jedini način na koji znaju.

Video: Nova lokacija prostitutki u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    30. septembar 2019 | 08:24

    STA RECI O SVETU GDE MILIJARDA LJUDI GLADUJE I 300 MILIONA DECE TAKODJE OD KOJIH SE MILIONI PROSTITUISU !!! BOGATI PEDOFILI TAMO IDU KAO TURISTI A POLICIJA TRLJA RUKE JER SU SVI KORUMPIRANI!!

  • Mako

    30. septembar 2019 | 08:18

    Zar to Islam dopušta ? Bangladeš je Islamska zemlja .

  • &

    30. septembar 2019 | 08:18

    Bože sačuvaj imali iko da im može pomoći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA