≫ 

"Mama, radije ću umreti nego da živim ovako": Celo telo ovog dečaka je prekriveno krvavim ranama

Dečak je majci rekao: "Mama, radije ću umreti nego da živim ovako"

  • 9
Vadym Demedyuk Foto: Facebook/marta levchenko

Devetogodišnji Vadim Demedjuk iz Ukrajine, koga svaki pokret tela neizdrživo boli, rekao je svojoj majci da bi voleo da umre, pošto su i doktori digli ruke od njega. Dečak boluje od teškog oblika psorijaze koja je zahvatila 99 posto njegovog tela.  

Ispostavilo se da šest godina lečenja nije dalo rezultate. Njegova mama Natalija Pilat rekla je medijima:

- Probali smo na tone krema i lekova i ništa nije pomoglo.

Vadimovo celo telo je prekriveno bolnim ljuskama. Njegova koža je u takvom stanju da stalno puca i krvari zbog čega je dete u agoniji.

- Suva koža se ljušti čak i sa stopala ostavljajući užasne rane - kaže njegova majka. - Zbog toga ne može da hoda i mora da ostane u krevetu nedeljama. Svaki pokret izaziva neverovatne bolove. Rekao mi je": Mama, radije ću umreti nego da živim ovako".

Tokom poslednjih šest godina, porodica je tražila pomoć širom Ukrajine, od seoskih predela do glavnog grada Kijeva. Mnogi lekari su, bezuspešno, pokušavali da mu pomognu. Lekari kažu da je to "najekstremniji slučaj koji su ikada videli", onda dignu ruke i kažu da ne mogu da pomognu.

- Niko u Ukrajini ne želi da leči Vadima.

Dečak želi da ide u školu, ali živi u totalnoj socijalnoj izolaciji.

- Plaši se da izađe napolje i upoznaje ljude. Ne želi da bilo ko bulji u njega i pokazuje prstom. Nema prijatelje - kaže njegova mama.

Pošto za njega nema leka u Ukrajini, porodica je pronašla dermatološku kliniku u Izraelu. Oni su obećali dečaku da će moći da vodi normalan život i da će ići u školu. Za lečenje je prikupljeno 50.000 funti.

Vadim uskoro putuje u Izrael.

Psorijaza je inače hronična, neizlečiva i nezarazna bolest koju karakteriše pojava specifičnih mrlja roze boje prekrivenih belim ljuskicama, a od nje boluje i najpoznatija rijaliti zvezda Kim Kardašijan.

Video: UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ! Celo telo mu je bilo tumor, a onda ga je odstranio

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Franjo

    2. oktobar 2019 | 08:00

    Junačke Izdrži još malo i znaj daako nema danas leka već sutra naći će se lek i ti ćeš sigurno ići u školu sa tvojim drugarima Samo hrabri borci a to si ti uvek pobeđuju ja ti lično želim da što pre potpuno ozdraviš i živiš kao i svi tvoji vršnjaci SRETNO

  • .

    2. oktobar 2019 | 06:48

    Gde su ljudi dobrog srca da pomognu malenoj dusi...?!

  • 011

    2. oktobar 2019 | 05:37

    a ja mislim da je najteze roditeljima a drugo nedaj boze to nikome da covek vidi svoju dete tako a ne mozes mu pomoci to je strasno izdrzi maleni dok je ziv postoj nada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA