• 0

Tramp o migrantima: Pucajte im u noge, rovove napunite zmijama

Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote

  • 0

Američki Njujork Tajms objavio je delove knjige "Granični ratovi: Trampov napad na imigraciju" koja će biti objavljena 8. oktobra, a u kojoj se navodi da je američki predsednik Donald Tramp predlagao svojim saradnicima da se protiv ilegalnih migracija iz Meksika u SAD tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora, postaviti šiljke na vrh zida ili ga elektrificirati.

U knjizi novinara Majkl D.Šira i Džulije Hiršfeld Dejvis navodi se da je Tramp to rekao tokom niza sastanaka sa svojim savetnicima tokom marta, prenose britanski mediji.

- Činite da izgledam kao idiot - vikao je on na saradnike koji se nisu složili sa njegovim idejama.

Među prisutnim saradnicima na tom sastanku bili su tadašnja državna sekretarka za bezbednost Kirstjen Nilsen i tadašnji savetnik, inače njegov zet, Džared Kušner, koji su napustili sastanak u panici.

Kako se navodi, Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote, što bi penjačima na zid otežalo prelazak, a razmišljao je i o konstrukciji površine koja bi onemogućila penjanje, kao i zaobljene metalne cilindre, međutim to mu se estetski nije svidelo.

Video: Najveći Trampov blam ikada: 1775. naši su Englezima oteli vojni aerodrom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima