Uhapšen Bosanac u Italiji: Predstavio se kao španski turista, a onda je pas "zagrebao" po koferima

Tokom rutinske kontrole bio je izuzetno nervozan. Ispostavilo se da je sa lažnim identitetom pokušao da prokrijumčari drogu

  • 2
Karabinjeri, italijanska policija Italijanska policija; Printskrin:YouTube/Mario40029

Muškarac (35), državljanin Bosne i Hercegovine, uhapšen je na autoputu u Ventimilji u Italiji zbog šverca droge. Putovao je u automobilu španskih registarskih oznaka, prerušen u turistu koji je imao rezervaciju za smeštaj u jednom hotelu i Milanu, piše "Il Đornale".

Sve je počelo rutinskom saobraćajnom kontrolom na ulazu u Italiju iz pravca Francuske, gde je policija zaustavila vozilo španskih tablica. Vozač, državljanin BiH, delovao je prilično uznemireno. Odmah je izjavio da putuje zbog turizma u glavni grad Lombardije, gde je na njegovo ime rezervisana soba.

Policija je odlučila da proveriti Bosanca i njegov automobil, a taj zadatak pripao je nemačkom ovčaru po imenu Čarls. Čim je otvoren poklopac gepeka, policijski pas je zagrebao na dva kofera. Unutra je umesto odeće bilo 675 paketa hašiša, ukupno 64 kilograma droge.

Nekoliko trenutaka kasnije Bosanac je uhapšen.

Protiv njega je podignuta optužnica za međunarodni transport droge. Italijanski mediji pišu da Ventimilja, grad na granici s Francuskom, važio kao važno raskršće u tranzitu narkotika i trgovine ljudima, zbog čega je pojačana policijska kontrola na čitavom području.

(Telegraf.rs/Radio Sarajevo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kodiaq

    3. oktobar 2019 | 12:13

    Ma dojava. Nikad policija ne zaustavlja kola iz EU na granici izmedju zemalja šengena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA