• 14

Greta nije ostala Putinu dužna, odgovorila mu je na Tviteru na genijalan način

Ruski predsednik tokom zasedanja na energetskom forumu u Moskvi u jednom trenutku spomenuo je strastveni govor 16-godišnjakinje, rekavši da ne "dele zajedničko uzbuđenje", te da je ona "loše informisana"

  • 14

Nakon američkog predsednika Donalda Trampa, kanadskog člana parlamenta Maksimea Bernijea, Džeremija Klarksona i Vladimir Putin je kritikovao Gretu Tunberg, ali mlada aktivistkinja ni njemu nije ostala dužna.

Baš kao što je promenila opis na Tviteru kada je odgovorila Trampu, isto je sad uradila i ruskom lideru.

Naime, ruski predsednik tokom zasedanja na energetskom forumu u Moskvi u jednom trenutku spomenuo je strastveni govor 16-godišnjakinje, rekavši da ne "dele zajedničko uzbuđenje", te da je ona "loše informisana", prenosi Indy100.

- Niko nije objasnio Greti da je moderni svet složen i drugačiji i da ljudi u Africi i mnogim azijskim zemljama žele da žive na istom nivou bogatsva kao u Švedskoj. Sigiran sam da je Greta ljubazna i vrlo draga devojka, ali odrasli moraju da urade sve kako tinejdžere i decu ne bi doveli u neke ekstremne situacije - rekao je Putin.

Komentatori na društvenim mrežama uglavnom nisu bili impresionirani njegovim oštrim pokušajem diskreditacije 16-godišnje aktivistkinje. Umesto da odgovora Putinu, Greta je promenila opis na Tviteru.

"Veoma srećna, mlada devojka koja se raduje sjajnoj budućnosti" promenila je u "ljubazna, ali slabo informisana tinejdžerka".

Takav odgovor već postaje Gretin zaštitni znak, a ekipa na Tviteru pozdravila je njenu reakciju koja je postala viralna.

Video: Putinovi tigrovi

(Telegraf.rs/Index.hr)

Komentari

  • Scaramanga

    Da li je to svima promaklo da je mentorka ovog pandemonijuma Soroševa sticenica??

  • Ka-Min

    Mala Greta ima facu zlobne osobe a u ovome slučaju je u igri velikih igrača, ništa ona sama nije smislila jer nema kapacitet za to.

  • Mile

    Mala je globalna prevara

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima